Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 oktober 2011

Myo heerst met straffe klauw

Harremans zat voor zijn huis, en mevrouw K. dacht dat hij wel even voor ons zou willen po(e)seren. Hij bleef dan ook zeer netjes zitten, maar naar de camera kijken vertikte hij. Er moest dus iets belangrijkers zijn achter onze rug, iets waar al zijn aandacht naartoe werd getrokken.
Tijd om je om te keren, mevrouw Katblad!Aha! Myo dus.
Myo, de baas van de Hoftuin, de partijleider van Hof is Vol. Hij keek net weg, maar wij hadden heus wel gezien dat hij Harremans met boze blik had zitten aanstaren. Geen wonder dat Harry ons negeerde; je baas moet je natuurlijk altijd goed in de gaten houden, en waarom dat zo is hoeven wij u toch niet meer uit te leggen, wel?


Maar er moest nog iets te zien zijn in de Hoftuin, want wij zagen Harry langzaam met zijn koppie draaien; zijn ogen richtten zich op een ander plekje in de tuin.

Ai, Oscar dus.
De sufferd was mevrouw K. gevolgd en zat daar nu midden in de tuin op haar te wachten. Domme Os, je weet toch dat je hier niet moet komen als Myo de Grote hier rondloopt? Stel je voor dat hij je in de smiezen krijgt?
Wel, natuurlijk had Myo de blikken van Harry gevolgd, en ook hij zag nu Oscar zitten..... Daar kwam ellende van, dat kon mevrouw K. op haar vingers natellen!
Ze riep nog tegen de Os dat hij snel moest wegwezen, maar.......

het was al te laat.
Hoewel, Oscar zag Myo gelukkig op tijd aankomen en was snel genoeg om zonder vachtscheuren de Poort te bereiken.
Op de foto ziet u Myo bij het muurtje, en achter dat muurtje kunt u nog net een klein stukje rug van de wegrennende Oscar waarnemen.
Natuurlijk verliet ook mevrouw K. direct de Hoftuin om Oscar enige psychische steun te kunnen gaan geven. En dat nam hij dankbaar in ontvangst.....

Geen opmerkingen: