Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 17 oktober 2011

Goed blijven oefenen, Loes!

Steeds vaker komen wij de kleine Loesje (uit de Katbladstraat) tegen in de Kruidentuin, en zij doet ons erg denken aan Mini, die eerder dit jaar verhuisde naar een andere buurt. Ja, want beiden zijn klein van formaat, hebben van die felle, priemende oogjes en zitten vol temperament. Het enige verschil is hun leeftijd en hun vachtkleur....
Loesje vindt het (net als Mini) erg leuk om andere haarfabrieken uit te dagen, en daar waren wij deze keer weer eens getuige van.
Hier zit zij op het bankje en houdt zij onze reporters in de gaten....


Oscar doet eerst alsof hij de kleine meid niet ziet, maar wij weten natuurlijk wel beter. Even later zou hij echter Loesje zo dicht naderen dat hij een pets van haar kreeg (die overigens mis was).
Wij snappen best dat Loes Oscar graag een mep wilde verkopen, want niet lang daarvoor had Os haar tegen haar achterste geslagen toen zij nietsvermoedend aan een paal van onze pergola stond te krabben.


Loes koos ervoor om op het bankje te blijven zitten, en dat was heel verstandig van haar want er liep ook nog een Boez rond en je weet maar nooit, heh? Ze had het er maar druk mee en draaide diverse keren om haar as om zodoende beide reporters goed in de smiezen te houden. Omdat zij nog jong en een lichtgewicht is, had zij totaal geen moeite met deze gymnastiek-oefeningen.


De Boez kwam tenslotte ook nog dicht in de buurt van Loes, en wederom deed zij een uitval (die helaas eveneens mis was). Ja, zij zal nog goed moeten werken aan zowel haar rechtse als linkse klappen, en als ze zover is dat haar mepjes raak zijn en zoden aan de dijk zetten, mag ze zich de opvolgster van Mini noemen. Maar wij hebben daar het volste vertrouwen in....

Geen opmerkingen: