Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 13 oktober 2011

Binnenkort te koop!

Bij Tirion Natuur verschijnt op 25 oktober 2011

Kattenkrabbels
door
Marylka Bender

Het leven door de ogen van een kat

Filo is een heel bijzondere kat: in een vorig leven was hij een mens, dus hij kan heel
goed de verschillen en vooral de overeenkomsten tussen de beide wezens benoemen. Op heerlijk verfrissende wijze beschrijft Marylka Bender het leven van deze opvallende kater. Lezend in dit fraai geïllustreerde boekje krijgt de lezer ook enkele zeer interessante filosofische gezichtspunten voorgeschoteld... Kattenkrabbels is zo een luchtig en
leerzaam boekje over het leven zelf geworden en niet enkel interessant voor kattenliefhebbers. De rake pentekeningen zijn van de hand van de auteur, die zelf ook een lang en bewogen leven achter de rug heeft.

Marylka Bender is geboren in 1909 in Parijs. In haar lange leven maakt ze vrijwel alles mee wat een mens mee kan maken in de tumultueuze twintigste eeuw. Sinds 1988 woont de kunstenaar en schrijfster met haar twee katten in nchen.

Kattenkrabbels, Marylka Bender, uitgeverij Tirion Natuur, gebonden, met tekeningen, ISBN 978 90 5210 842 1, 64 blz., prijs 7,95

Voor recensie-exemplaren en verdere informatie kunt u contact opnemen met
Hans ter Laak, hterlaak@vbkmedia, tel 088-8002637

3 opmerkingen:

Hans zei

ik kan er niks aan doen, maar ergens zie ik een enorme overeenkomst tussen Fylo en Wamy. Of heb ik het mis!?

mevrouw K. zei

Nu je het zegt Hans, inderdaad. Ook zo'n boefje....
Ik ben erg benieuwd naar dit boekje en ga het zeker kopen!

Annemieke zei

Het lijkt mij ook een erg leuk boek!