Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 12 oktober 2011

Defecte knopjes en obstakels in de gang

Cera:
Bebouw Babblad! Bilt u ebe koobe ob oobe de doe? Oobe doe, da! Beedje del dand ed degend!
Bebouw Babblad, bend u daa?

Zo, heh heh! Moest u van ver komen? U verstond mij niet goed door het dichte deurtje?
Wel, het gaat hierom, ik vertrouw dat deurtje niet meer zo. Nee, want ik heb namelijk al een paar keer mijn neus gestoten weet u, en bovendien is dat ding helemaal vies geworden. Ja, vol met haren die niet van mij zijn, en dat vind ik reuze vies.Maar fijn dat u het even voor mij openhoudt, dan kan ik tenminste zonder ongelukken of vies te worden naar binnen.
Oeps! Ik moet weer terug en snel ook!


Ik kan nog steeds niet naar binnen en word hier heel boos van. En verdrietig inderdaad. Waarvan vraagt u? Wel, ten eerste omdat ik nu weer in de regen moet zitten en ten tweede omdat die zogenaamde logé van ons met zijn snufferd in de weg zit. Jawel, kijkt u maar achter u.
Bied u bem didden? Osbar da! Hij dil deruit ed ik dil daar didden! Bebouw Babblad, dend u daa dog?
Gaat het nu voortaan elke dag zo? En ik moet daar maar aan wennen, zegt u?
Ik denk het niet. Dat ik dat wil dus. Niet nee.
Hij neemt nogal wat ruimte in heh? Die Os ja. Als hij in het halletje zit, kan niemand er meer langs.
Maar hoe zit het met dat luikje? Gaat u daar nog wat aan doen?
Ik vertrouw die knopjes inderdaad voor geen stuiver meer. U ook niet? Wel, dan ga ik vannacht maar eens testen of de knopjes inderdaad niet meer te vertrouwen zijn. Tenzij het regent natuurlijk. Hoe laat gaan we eten? Als het donker wordt pas?

2 opmerkingen:

Femke zei

Hihi, wat een grappig stukje!

Femke zei

Hihi, wat een grappig stukje!