Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 24 oktober 2011

Slijtage?

Omdat het zondagochtend vroeg nog zo lekker rustig en stil was in de stad, besloot mevrouw Katblad met Oscar naar het Gevaarlijke Water te gaan om aldaar de bevestigingen van de kattenklimtouwen te controleren.
Het was koud en er stond een gemeen windje...
Het Gevaarlijke Water zag er erg gevaarlijk en diep uit....Wel, de kabel aan het eind van de Parallelstraat zat nog steeds stevig vast, aan beide kanten. Wij waren hierover erg tevreden.
Maar toen gingen wij de volgende kabel controleren.Nee, deze "reddingslijn" voor in de gracht geraakte haarfabrieken zou op deze manier niet veel nut hebben.
Aan een kant was de bevestiging aan de kade los, en zodoende hing het touw in het water. Het betreft hier de kabel die aan het eind van de Katbladstraat in het Gevaarlijke Water hangt.

Wel, wij zullen natuurlijk direct contact opnemen met "kat uit de gracht" om deze constatering te melden, en hopen dat het touw dan spoedig gerepareerd kan worden!Weer thuis bleek dat de Boez ook al op was, maar niet van plan om naar buiten te komen. Zeker nog te koud, heh?
Wel Boez, maak je borst maar nat want het is nog geeneens winter en dus gaat het vast nog wel veel kouder worden! Of blijf je de rest van dit jaar achter de flap zitten soms?

Voor wie nog eens (het laatste nieuws) wil lezen over de reddingslijnen voor haarfabrieken in niet alleen Leiden maar ondertussen ook andere steden in ons land, kijk op

http://www.katuitdegracht.nl

1 opmerking:

Inge zei

Ik zal van de week het touw weer goed ophangen.