Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 30 oktober 2011

Kiwi-takken zijn niet meer in!

Nadat wij de reactie hadden gelezen van mevrouw Inge op een vorig bericht inzake de afgesnoeide kiwi-takken (Inge had namelijk wat van de takken meegenomen, ze aan enkele haarfabrieken aangeboden en evenals Oscar keurden ook deze katten de takken af), namen wij de Boez mee naar het snoeiafval voor een laatste test.
Maar inderdaad, ook de Boez zag de lol van de takken niet meer in, dat wil zeggen dat hij even kort eraan snuffelde en toen aan ons vroeg wat nu precies de bedoeling was.
De takken hebben dus totaal geen aantrekkingskracht meer en waarschijnlijk zal dat liggen aan het jaargetijde; het stofje dat zo'n leuk effect op de haarfabrieken heeft wordt blijkbaar niet meer aangemaakt als de Kiwi's van de boom zijn.
Gelukkig groeit de Nepeta in de Kruidentuin nog immer door, dus we zijn nog niet verloren. En voor als het straks nu echt winter geworden is, hebben wij altijd nog speelgoedmuisjes gevuld met cat-nip!

Geen opmerkingen: