Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 22 oktober 2011

Rare doos op het water

Wij dachten, toen wij langs het huis van Sonny en Gizmo liepen, dat Sonny op het bankje naast de voordeur zijn huis lag te bewaken.
We hoorden namelijk laatst van MaGiz dat Wamy regelmatig op bezoek komt en dat Sonny dat allesbehalve prettig vindt, en dat is een goede reden om je voordeur in de gaten te houden.
Maar we hadden het dus helemaal mis.Want Sonny zag namelijk iets op het gevaarlijke water voorbij drijven, en daar had hij zijn blik op gevestigd. Toen wij omkeken zagen we het ook: het was een grote piepschuimen doos, en deze verplaatste zich zeer snel over het water, gedreven door water en wind.
Ineens schoot Sonny van het bankje af en rende naar de waterkant. Wij waren nog even bang dat hij in de gracht zou springen maar dat deed hij gelukkig niet. Hij liep wel nog een heel eind over de kade achter de witte doos aan......

2 opmerkingen:

ina zei

Ik dacht eerst aan wat anders toen ik de titel van dit bericht las.

katja zei

Haha, ik ook....ik was al benieuwd over wie Mw Katblad zo durfde te schrijven...

Sonny dacht waarschijnlijk dat het een zee-blafbeest was, dat achtervolging behoefde.