Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 16 oktober 2011

Beoordelingsfoutje.....

Hé Charli! Zeg, jij staat daar toch niet bang te wezen, heh? Maar het lijkt er dus wel op.
Welke verschrikkelijke terrorist maakt jou aan het griezelen, doet je verstijven van angst? Wie is er in staat om de grote, stoere, sterke Charli op stang te jagen? Wij zijn heel nieuwsgierig en gaan dus maar eens gauw kijken!

Ach, het is Kaija maar!
Nou Charl, dat valt ons nu heel erg van je tegen. Kijk toch eens hoe een lieve dame Kaija is! En het lijkt wel of zij juist bang voor jou is!
Zo'n lieve poes kun je best zonder vrees tegemoet treden hoor, Charl! Zit geen centje kwaad bij. Kom maar eens naast mevrouw K. staan en kijk maar met haar mee. Nee, je hoeft echt niet bang te zijn. Kom maar.

Ho Charli! Gauw terug! Kaija heeft haar ogen op gemene spleetjes gezet en likt haar lippen af! En we weten allebei wat dat betekent, heh?
Zo hé! Je had helemaal gelijk Charl, en mevrouw K. had zich er niet mee moeten bemoeien. Zo! Wat een feeks, heh?
Sorry Charli! Sorry, sorry jongen.....
Charli, ben je nu boos op mevrouw K.?
Weet je, ze bedoelde het helemaal niet slecht hoor. Nee, want jij hebt een speciaal plekje in haar hart, dat weet je toch wel? Ja, omdat je de oudste zoon van mevrouw Troy bent en een broer van Japekoppie, en omdat je bij ons thuis bent geboren, weet je dat nog? Nee? Te lang geleden? Je jokt Charli, want waarom sproei je dan altijd in ons huis? Ja, je weet het nog best wel, heh?
Oké, je bent dus een beetje boos. Hoe kunnen we dat goed maken? Even lekker aaien dan maar? Ja, hou jij ondertussen Kaija maar in de gaten, dan zal ik je nog eens vertellen over jullie geboorte. Slechte B-film inderdaad, maar het is allemaal goed gekomen, toch?
Ja ja, ook nog even achter je oren en dan onder je kin, heh? Is het zo goed jongen? Zijn we nu weer vriendjes?

3 opmerkingen:

katja zei

Ik vind Kaija er eerder een beetje ehm....hoe zeg je dat ook alweer netjes...'verstandelijk beperkt' uitzien (op die foto dan, hè) dan gemeen.

ina zei

Heel netjes gezegd, Katja, en ik ben het ook met je eens, ze lijkt niet erg snugger met dat tongetje ook nog uit haar bekje.

Hans zei

In mijn jeugd heette dat: erfelijk belast. . . .
Maar Kaija, laat ze maar lekker kletsen, het ziet er wel relaxt uit!