Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 2 oktober 2011

Kwestie van geduld

Sonny:

Ze (mevrouw Katblad) is niet thuis of ze let niet op, één van de twee. En zo te zien is die ouwe taart (mevrouw Troy - red.) er ook niet, de rest (Japekop, Cera en de Boez - red.) loopt op straat. Wel, dan moest ik mijn kans maar eens schoon zien, heh? Jawel, dit wordt een prachtige dag en ik ga mijn buikje maar eens lekker vullen; helemaal gratis! Daarna zie ik wel weer hoe ik thuiskom, desnoods rollend....
Uit wiens bakje zal ik gaan eten? Kies ik het seniorenvoer van mevrouw Troy, de lichtverteerbare versie van Japekop, de juniorenbrokken van de Boez of de lightbrokken van Cera? Genoeg keuze! Het water loopt me al in de bek. Oh, wat een feestdag!  En wat een stel sukkels om het huis helemaal onbewaakt achter te laten! Maar goed, eigen schuld, dikke bult. Eindelijk ga ik eens lekker mijn slag slaan!


(Luttele seconden later....)


Auw!
Eén rake klap tegen mijn achterste en één net aan ontweken . Geen brokkies kunnen jatten door een misrekening. Wel, ik kon ook niet weten dat die Oscar daar verstopt zat, maar hij zat er dus, ik heb van hem op mijn donder gekregen en ben er door hem eruit gejaagd. Wie denkt hij eigenlijk wel dat hij is! Jat zelf ook en dat zelfs aan de lopende band, maar gunt een ander niks!
Het zat me dus weer eens niet mee. Maar opgeven zal ik zeker niet want eens gaat het me lukken en zal ik mijn slag slaan, dat is gewoon een kwestie van geduld. Deed trouwens wel zeer, die ene pets. Rotventje......

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Haha - kleine misrekening. Wel grappig dat juist Oscar de boel verdedigd - maar hij is dus inmiddels dusdanig kind aan huis dat hij het als zijn eigen territorium is gaan beschouwen.

katja zei

Tja, Sonny had buiten de waard gerekend...
(Ehm, is Oscar de waard tegenwoordig ? :-))

mw. Katblad zei

Je ziet Os nog net door de lucht maaien met zijn poot. Dat waren we nog vergeten te melden....