Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 27 oktober 2011

Nog steeds een goede klimster!

Toen wij in de Kruidentuin kwamen, zagen wij net hoe Kaija zich onderaan de stam omhoog hees. Jawel, zij ging weer eens haar boom in en mevrouw Katblad mocht daar getuige van zijn!

Kaija was helaas nauwelijks te volgen. Met het blote oog ging het nog wel, maar door de lens van de camera zagen wij helemaal niets, behalve dan heel veel groen, en dat nog niet scherp ook.
Maar we gaven niet op!
Mevrouw Katblad liep alsmaar rondjes om de boom om Kaija in het vizier te krijgen, af en toe lukte dat, maar net als ze wilde afdrukken verdween de haarfabriek weer tussen de takken om nog een stukje hoger te gaan.

Uiteindelijk ging Kaija ergens zitten (het moest een stevige tak zijn die haar kon houden!) en keek brutaal naar beneden.
Wij prezen haar om haar moed en klimvaardigheid en zij nam de complimenten trots in ontvangst.

Maar toen moesten we weer gaan.
Ja, want Oscar had steeds maar meegelopen rond de boom, en hij was het helemaal zat. Waren we niet op weg gegaan om een rondje door de buurt te lopen? Nou dan! En mevrouw K. had nu wel genoeg foto's gemaakt, vond hij.

We namen afscheid van Kaija en wensten haar een succesvolle afdaling toe.
Ja, Kaija heeft laten zien dat zij nog steeds erg goed kan klimmen, en wij vonden dat dat best in onze krant mocht....

1 opmerking:

Annemieke zei

Wat leuk dat Kaija nog steeds in bomen klimt! Was bang dat ze niet meer wilde nadat haar lievelingsboom was gesnoeid.