Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 oktober 2011

Ze zijn gelukkig gewoon vriendjes gebleven!

Het is een vervelend feit dat Oscar om de één of andere reden niet meer naar zijn eigen huis wil, maar dat heeft helemaal niets te maken met Lima; gelukkig zoekt hij nog wel regelmatig contact met zijn (oud-)huisgenoot. En andersom natuurlijk ook, want ze zijn nog steeds vriendjes en kunnen elkaar  op straat tegenkomen.
Hiernaast ziet u hen samen op het Zooiplein waar ze een beetje aan het eh..... zooien en klooien zijn.
Ze kwamen elkaar kort daarvoor tegen in de Katbladstraat en renden, na een hartelijke begroeting en al buitelend over elkaar, het Plein op.


Tijdens het zooien (en klooien) werd er regelmatig contact gemaakt. Kleine stoeipartijtjes om elkaar hun genegenheid te tonen....


En na zo'n stoeipartijtje volgt onherroepelijk een wilde achtervolging...
Ja, erg goed voor de lijn en conditie van Oscar inderdaad!
De fotograaf was alweer teruggelopen naar de redactie toen Lima en Oscar hier voorbij draafden. Ze hadden blijkbaar genoeg van het Plein gekregen en kwamen nu bij onze buitentafel een beetje verder klooien en stoeien.

Na een poosje (tafel op, tafel af enz.), klom Oscar in de vensterbank van Charli. Waarschijnlijk wilde hij even op adem komen? Nee, het valt niet mee om Lima bij te houden, heh Os?Lima verloor hem niet uit het oog. Hij was namelijk nog niet klaar met spelen met zijn vriendje, en zat een list te verzinnen om Os uit de vensterbank te krijgen.
Lang hoefde hij echter niet na te denken.


Inderdaad, er was geen andere mogelijkheid. Lima moest gewoon bovenop Oscar springen (of in elk geval doen alsof), dan zou hij wel in actie moeten komen, heh?
Lima zat al helemaal klaar voor de aanval. Eén poot kwam omhoog en hij spande al zijn spieren voor de sprong.
Natuurlijk zag Oscar het aankomen.
Ook hij nam een (soort van) aanvalshouding aan. Of was het een verdedigingspositie?
En o jee, de fotograaf was weer eens niet op tijd met het uitzoomen, en miste zodoende de ontmoeting van de twee haarfabrieken, boven de stoep.
Want ze sprongen namelijk allebei tegelijk op en daar kwam dus een botsing in de lucht van. De botsing kwam echter niet erg hard aan want ze hadden het (denken wij) allebei zien aankomen. Ze rolden nog even verder onder de tafel, en renden toen achter elkaar aan weer in de richting van het Zooiplein. Mevrouw Katblad vond het erg fijn om te zien dat Lima en Oscar nog steeds vriendjes zijn en ging zeer tevreden aan de koffie.

1 opmerking:

ina zei

Wat jammer dat we die ontmoeting in de lucht moeten missen.
Wel fijn dat ze gewoon vriendjes blijven.