Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 25 oktober 2011

Niet om vier uur 's ochtends.....

Terwijl mevrouw K. een rondje door de Kruidentuin kuierde, maakte reporter Boez haar erop attent dat er iets boven haar hoofd gebeurde. Wel, daar hebben wij onze reporters ook voor natuurlijk; zij zien en ruiken doorgaans meer dan wij, mensen. Alleen, of het de moeite waard was om te bestuderen, wat de Boez zag?
Laten wij maar eens kijken.


En jawel, dit was zeker de moeite waard want het was Igor die daar bovenop het muurtje zat!
Tijd niet gezien, Igor!
Ja, want Igor leeft vooral 's nachts - in zomertijd. En dat is het nog steeds, heh?
Wij hoorden van een Hofbewoonster (mens) dat, als wij Igor wilde zien, wij om een uur of vier moesten opstaan, dan zouden wij hem vast en zeker in de tuin aantreffen. Helaas, wij konden mevrouw Katblad niet zover krijgen....
Maar goed, nu zat hij (Igor) daar, en dus konden we eindelijk weer eens wat foto's van deze kleine boef maken!

En zowaar, de kleine, wollige Ieg was nog bereid om voor ons te po(e)seren ook!

De Boez was ondertussen op de trap gaan liggen. Vanaf die plek kon hij Igor nog steeds goed in de gaten houden en ondertussen lag hij ook nog eens lekker in de zon.

Toen Igor genoeg had van "model spelen" kwam hij ook naar de trap toe. Daartoe moest hij wel over de Steeg (Poort) springen maar dat vond hij niet bezwaarlijk.
Mevrouw K. hoopte nu op een ontmoeting tussen  Boez en Ieg, maar dat kwam er niet van. Nee, want beide haarfabrieken vonden het een beter idee om een aantal treden afstand te houden en elkaar vanaf die plek te bekijken.
Igor vond het weliswaar erg spannend om op de Boez neer te kijken, schoof alsmaar heen en weer op zijn traptrede, gaf overal kopjes tegenaan en liet een voortdurend gepurr horen, maar de Boez verroerde zich niet, vertrouwde het kleine wolbaaltje blijkbaar voor geen moer.

Tenslotte, toen Igor geen enkele vooruitgang kon ontdekken en zich dus ging vervelen (hij lag zich daar immers helemaal voor niks uit te sloven), sprong hij weer terug naar het balkon en verdween uit het zicht.
Toen kwam eindelijk de Boez in beweging. Ja, want hij moest natuurlijk uitgebreid de plek waar Igor had gelegen besnuffelen.
Wel, in elk geval hadden wij Igor weer eens kunnen kieken, en dat was het belangrijkste, toch?

4 opmerkingen:

ina zei

Boez heeft groot gelijk dat hij Igor niet vertrouwt; Igor is namelijk erg goed in het plotseling op de nek van een andere kat springen, en dan te gaan rollebollen, niet erg slim op een trap. Maar dat Igor niet erg slim is hebben wij u al eens verteld. De Boez is hem qua verstand toch de baas, denk ik.

Inge zei

Precies. Igor heeft is een bijzonder mooie kat die ik graag mag zien!

Hans zei

Igor, als er ooit weer heidepoejes komen ben jij de eerste look-alike die met mij meegaat! Wat ben jij toch ongelooflijk mooi!

Hannah zei

Ja, als er een prijs bestond, en misschien is die er wel, voor mooiste kat in de buurt, stem ik ook voor IGOR, leuk weer een foto te zien van hem! groeten van je Wellington family.