Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 14 oktober 2011

Herrie in de keuken

Plek: Onder het keukenkastje bij de 'eethoek' van de oudjes.
Haarfabriek: Wamy (de Wams)
Reden:
Betrapt door Oscar bij het stelen van brokjes, daarna door hem (Os dus) in gijzeling gehouden.

Plek: Ons aanrecht.
Haarfabriek: wederom de Wams.
Reden:
Door Os weggejaagd onder het keukenkastje vandaan, in paniek op het aanrecht gesprongen omdat de weg naar buiten werd versperd door Cera, Japekoppie en mevrouw Troy.

Wat er hierna volgde?
Mevrouw K. pakte Wamy van het aanrecht om hem te redden van het boze kattenvolk op de keuken- en kamervloer. Ze droeg hem zo, dwars door de scheldende menigte heen, naar buiten. Wamy gromde tijdens deze gevaarlijke tocht, maar verzette zich verder niet.

Plek: Ons halletje
Haarfabrieken: Japekoppie en Mevrouw Troy
Reden:
Moeder en zoon wilden er zeker van zijn dat Wamy buiten werd gedropt en niet in de meterkast werd verstopt. Daarna moest de voordeur natuurlijk ook gesloten worden door mevrouw Katblad, en ook dat wilden de twee oudste haarfabrieken van de redactie met eigen ogen zien gebeuren. Pas toen waren zij gerustgesteld...

Wamy bleef nog een hele tijd voor de redactie rondhangen, en toen wij later van een klein wandelingetje weer thuiskwamen, waren de voerbakjes schoon leeg. Maar de schuld daarvan kan ook bij een andere haarfabriek liggen. Nee, wij noemen geen namen....

1 opmerking:

Hans zei

Hoi Os,

in welke fase zit je?

Sollicitatiegesprekken, proeftijd of reeds in vaste dienst?