Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 7 oktober 2011

Watermanagement!

Bovenop de tafel van de buren stond een plant wat te zieltogen, en MaGiz, die weer eens langs kwam,vond dat de plant bewaterd moest worden. (Zij wist toen nog niet dat het de volgende dag zo zou gaan regenen, maar dat terzijde....)
Wel, het water liep erg snel langs de nog droge aarde uit de pot, er ontstond een stroompje over de tafel en dat stroompje zocht zijn weg naar het laagste punt. Als u de foto goed bekijkt, ziet u wat wij met deze onduidelijke uitleg bedoelen en hoe dat dus met dat water ging. Ja?
Wel, Oscar vond het hele proces machtig interessant en zag erop toe dat één en ander volgens de juiste procedure ging. Nee, vraag ons niet waarom, maar wij hebben zo het idee dat hij gewoonweg nieuwsgierig was en deed alsof hij er verstand van had.

Want toen Os het water op de straat zag kletteren, wilde hij vervolgens weten hoe het zich verder bewoog over de stenen.
Wij vroegen hem of alles wat hem betreft naar wens ging, maar hij had het te druk met dat watermanagement en had geen tijd om te antwoorden.
Wel, daar alles onder controle werd gehouden door onze parttime-reporter, richtten wij de camera op wat er op de tafel gebeurde, bij de oorsprong van het stroompje.


MaGiz had nog een sloot water op de plant gegooid, en Cera en Sonny hielden in de gaten of de pot niet overstroomde. Zij keken naar het water dat uit de gieter op de aarde kletterde, dan langzaam naar beneden zakte, de pot uit, de tafel over, naar de straat. Ja, want overstromen mocht natuurlijk niet gebeuren, heh? Of hoopten ze daar misschien stiekem op?
Nou ja, doet er niet toe, we gaan terug naar de straat....
Want Oscar hield nu heel goed in de gaten of het water tenslotte wel in de put terecht kwam. Ja, want stel je voor dat het zomaar ergens anders heen liep, dan hadden we toch wel een groot probleem gehad, toch?
Os werd trouwens geassisteerd door Wamy; u ziet hem nog net onder het bankje zitten, en net niet over de put heen hangen.

Wel, zo zie je maar. Samen aan de arbeid en alle conflicten worden vergeten of weggevaagd. Ja, alle vier de poezen hadden het zo druk met dat watermanagement dat er geen onvertogen woord viel en geen meppen werden uitgedeeld. En dat maakt deze reportage zo bijzonder..... Snapt u eigenlijk wel wat wij bedoelen? Goed zo!

1 opmerking:

katja zei

O, dus eigenlijk is W.A. via dat watermanagement bezig met DE VREDE ???!!