Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 september 2010

Luiheid troef

Toen mevrouw Katblad een rondje ging lopen en door de Poort naar Iwan's straat wilde gaan, wilden de vriendjes Os en Boez niet met haar mee.
Nee, want ze waren al best lange tijd niet meer onder de trap in de Hoftuin geweest, en kwamen daar tot de ontdekking dat het gras de afgelopen weken enorm gegroeid is!
Dus moest er druk worden gesnuffeld op die plek.
Op de foto hiernaast ziet u Os met zijn kop langs de lange halmen strijken, en de Boez zit verstopt. U vraagt zich af waar?




Wel, daar dus! U ziet nog net zijn staart.
Mevrouw K. liet de twee vriendjes maar even hun gang gaan en nam toch een kijkje in de straat van Iwan. Daar echter was geen haarfabriek te zien, en bovendien kwam net met veel lawaai het vuilnismonster aanrijden, dus als er al een haarfabriek in de straat was geweest, dan was-ie er nu in elk geval vandoor. Dan maar weer terug naar de Hoftuin, heh?





Nu hadden we de camera op de filmstand gezet om u te laten zien hoe de twee vriendjes tussen het gras aan het zooien waren en achter elkaar aanzaten, maar juist op dat moment besloten ze te gaan uitrusten. Dus bij gebrek aan beter dan nog maar een foto van de Boez tussen het lange gras. Hij lag daar namelijk lui te wezen, bleef dat doen en na een minuut of 10 gaf de fotograaf het op. Nee, een beetje leuke actie zat er vandaag niet in, heh? Een tijdje later kwam de Boez thuis en hoorden we opeens mevrouw Katblad gillen. Wat was er aan de hand? Wel, de Boez had blijkbaar op plekken gezeten waar erg veel spinnen druk bezig waren geweest hun webben te maken; hij zat onder de draden en een dikke vette kruisspin hing aan één van zijn poten! Foto gemaakt? Natuurlijk niet! Direct in paniek de Boez terug naar buiten gejaagd en raam en luiken gesloten! Hij mag weer binnenkomen als hij zich van de spin heeft ontdaan! Bah.....

4 opmerkingen:

Hans zei

Ach, zo een onschuldig spinnetje. . .
Mijn tuin zit er vol mee.

Hans zei

Het valt meop dat er minder gereageerd wordt. Dat komt denk ik doordat als je op reactie plaatsen klikt er geen woordverificatie komt. Pas als je dat sluit en daarna direct weer opent, komt de woordverificatie te voorschijn!

Wilma zei

Kan best een onschuldig spinnetje zijn, maar ik ben het met mevrouw Katblad eens dat ze buiten horen en niet binnen.

Dat hangt volgens mij van je beeldscherm af Hans. Hier op mijn werk heb ik een breedbeeld en dan krijg ik hem wel gelijk. Thuis heb ik nog een oude vissenkom en daar krijg ik het woord pas ná het publiceren.

Annemieke zei

En omdat een van de vaste reageerders op vakantie was :)