Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 23 september 2010

Hoog zieligheidsgehalte

Gisteravond was Oscar ervan overtuigd dat hij nog even bij ons binnen moest zijn. Nee, waarvoor weten wij niet, maar het zou zomaar kunnen dat hij de voerbakjes op restanten (Gourmet) wilde controleren of nog iets te vertellen had aan zijn vriendje de Boez.
En Os had het dus ook in zijn kop gehaald dat er een manier moest zijn om ons raam verder open te krijgen, heh? Ja, want hij zat alsmaar met zijn poot naar binnen te hengelen en zwaaien, alsof hij een touwtje zocht waardoor het raam naar boven kon worden getrokken.


Wel Os, sorry hoor, maar het is onbegonnen werk! En al zit je nog zo te jammeren en te janken, mevrouw Katblad is onverbiddelijk!

(Maar wij kunnen u wel toevertrouwen dat het gejammer van Os soms héél erg moeilijk te weerstaan is vanwege het bijzonder hoge zieligheidsgehalte en het feit dat Os een volhouder is. Ach ja.......)

6 opmerkingen:

katja zei

Hij kijkt er ook ontzettend zielig of liever gezegd waanzinnig bij op de onderste foto :-)

Wilma zei

Maar ik vind het dan ook heel gemeen dat het raam op een kiertje open staat. Doe het dan helemaal dicht, want zo warm is het buiten toch echt niet meer.
Dit is gewoon Ossie pesten!

Mevrouw Katblad zei

Zeg eh, mevrouw Wilma! Bemoei u effe met uw eigen zaken! Want met het raam dicht hadden wij deze foto's dus niet kunnen maken, heh? En zo koud was het hier (nog) niet trouwens!

Wilma zei

Ohhhhh, nou snap ik het.
Alles voor de foto!
Foei mevrouw Katblad!!!

Hans zei

Bovendien lees ik tussen de regels door dat Os toch binnen geweest is. Waar of niet!?

Hans zei

En wat me toe pas opvalt, Os hengelt naar de knop van de verwarming!