Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 9 september 2010

Natte vacht

Toen het buiten behoorlijk kletterde, zat mevrouw Troy toch bij het Poezenloket terwijl de anderen lekker op het bed of in een stoel lagen te snurken.

Zeg mevrouw Troy, er komt heus niemand langs nu hoor! Ze kijken wel uit met deze nattigheid! We stellen uw waakzaamheid en plichtsgevoel erg op prijs, maar overdrijven is ook een kunst, heh?

Mevrouw Troy wenste echter niet naar ons te luisteren.




En haar kleine koppie werd alsmaar natter en natter. Gelukkig trok zij zich terug toen er een wolkbreuk plaatsvond; wij moesten toen het raam sowieso sluiten wegens kans op inregenen.
Later kwamen wij erachter dat Cera ondertussen op sjouw was gegaan en ergens buiten in de nattigheid moest zitten, of naar de Kroeg was gelopen. Tussen de felle buien door (maar ook tijdens) gingen wij haar regelmatig zoeken, riepen overal haar naam, maar zij kwam niet op ons geroep af. Gelukkig had mevrouw Katblad net voor haar reisje naar de Ardennen een mooi regenjack gekocht, dus dat kwam nu prima van pas.
Cera kwam tenslotte pas om kwart voor acht thuis, helemaal doorweekt en zeer hongerig. Toen zij een flinke bak blikvoer en nog wat brokjes had weggewerkt, koos zij ons bed uit om op uit te rusten en haar vacht te reinigen. Net schoon beddengoed erop heh? Want zo gaat dat dus. Gelukkig is het vanochtend droog en kunnen de haarfabrieken even lekker luchten. Oscar is alweer langsgeweest en aan de overkant van de straat zien wij Wamy rondscharrelen. Het wordt vast weer een normale dag vandaag. Als het meezit tenminste, heh?

3 opmerkingen:

ina zei

Is het beddengoed ook gelucht, mevrouw Katblad?

Mevrouw Katblad zei

Nee, dat doen we pas weer met St. Maarten, mevrouw Ina! Of was het nu St.Juttemis?

Hans zei

Sint Maarten is binnenkort. Ik ben van huis uit heel streng Roomsch (met SCH) katholiek opgevoed. Sint Juttemis is heel veel later in het jaar (meestal het jaar daarop!). Sint Juttemis is al heilige verwant aan Sint Jodocus, waarvan een kathedraal staat in Juinen. Helaas is die van de monumentenlijst afgevoerd sinds de wethouder van cultuur van die gemeente de kathedraal een multippurpose functie heeft gegeven (Wethouder Jekking, directeur van Jekkings'vastgoed).