Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 6 september 2010

Slimme poes en viespeuk in actie

Gizmo kwam weer langs in de Katbladstraat, begroette Oscar erg vriendelijk en wilde best wel met hem spelen.

Doch Giz kwam op het verkeerde moment.
Ja, want Os was net erg druk bezig met het verkennen en zich eigen maken van de boomspiegel. Waarmee wij dus eigenlijk willen zeggen dat hij met zijn snuit door de drek zat te wrijven, iets waar Os veel genoegen in schept. Nee, de reden daarvan kennen wij niet, maar wij vermoeden dat hij gewoon een viespeuk is.


Gizmo had geen trek in dit soort tijdverdrijf en besloot de Poort door te gaan, naar de Hoftuin dus. Onderwijl ging Os gewoon lekker door. Hij had al stevig liggen rollen in de zooi onder de boom en zag er reeds behoorlijk smerig uit. Vandaar ook dat we hem er alvast maar op wezen dat hij in deze staat niet welkom zou zijn op de redactie, voor het geval het in hem op zou komen een brokje te gaan halen of iets dergelijks.





Gizmo was vrij snel klaar in de Hoftuin; ze had niets kunnen ontdekken wat voor haar de moeite waard was. Hadden wij u al verteld dat zij een aantal weken geleden in de Hofvijver viel? Jazeker, het zoveelste slachtoffer van een grote, ingegraven teil met water en een dikke laag kroos. Wel, Giz is een behoorlijk slimme poes en leert erg snel; een tweede plonspartij zal er dus voor haar wel niet inzitten. Jammer, want wij hadden daar natuurlijk erg graag een foto van gemaakt.
Oscar ging nog even door met zijn onsmakelijke hobby en is gelukkig niet meer naar de redactie gekomen.
Tot zover dit belangrijke bericht.

Geen opmerkingen: