Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 15 september 2010

Snelste rondje ooit

Als het erg hard waait (zoals nu) houdt Japekoppie zijn verkenningsrondjes altijd een beetje aan de korte kant. Hij besnuffelt slechts de meest uitstekende takken die toevallig zwiepend voor zijn neus verschijnen, en besteedt verder niet zoveel aandacht aan fietswielen of andere belangrijke obstakels. Wij vinden dat echter onder deze omstandigheden erg verstandig van hem, want je weet maar nooit wat er om en zelfs bovenop je kan waaien, heh? Daarom ja.






En dus staan wij, voor we het weten, bij de Steeg van Storm, waar een keuze moet worden gemaakt: gaan we nog een stukje door of gaan we door de Steeg weer naar de redactie?
Wel, Japekop heeft snel besloten. De wind blaast brutaal in zijn vacht (ongewenste intimiteiten dus) en voelde hij daar niet een eerste druppel vallen?
De fotograaf (zelf flink verkouden en naar adem snakkend) is het er helemaal mee eens, en zo komt het dat wij het snelste rondje ooit (met Japekop) hebben gelopen. Kopje koffie, fotograaf? Of misschien liever een neusdruppeltje?

Geen opmerkingen: