Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 12 september 2010

Herrieschoppen is zijn hobby

De Boez heeft het de laatste tijd erg druk met het bewaken van het Poezenloket als mevrouw Troy even elders een dutje doet. Gewoonlijk interesseert het de Boez geen klap wie er allemaal langskomt, maar Wamy is dermate brutaal dat Boez het niet kan hebben wanneer het kleine grijs-witte katertje ons huis binnendringt. En dat gebeurt dus tegenwoordig dagelijks vele keren...
Door het loket heen wordt er heel wat afgemept en gegromd! Wamy echter geeft niet gauw op.


Voor de Boez dus een vermoeiende zaak, en vandaar dat hij af en toe neerzinkt op de vloer om even uit te kunnen blazen.

Wij hebben Wamy ondanks Boez' inspanningen toch al diverse keren in ons huis aangetroffen. De weg naar de keuken weet hij ondertussen uitstekend te vinden, en soms treffen wij een chaos bij de voerbakjes aan omdat Wamy alles behalve netjes is en bij het brokjes jatten de bakjes met inhoud en al door de hele keuken weet te verspreiden.
Maar ook onze slaapkamer is voor Wamy al geen onbekend terrein meer, dit natuurlijk tot grote ergernis van de oudjes (T. Troy en Japekoppie), die graag ongestoord hun dutjes willen kunnen doen.
Maar Wamy zorgt niet alleen voor grote onrust op de redactie, nee, ook bij onze buren (Charli en Ollie) zet hij graag de boel op stelten, en vanochtend vroeg zagen wij hem zelfs het huis van Rooie Gijs binnendringen! Nee, met Wamy zijn we nog lang niet klaar en we zien de toekomst met grote vrees tegemoet!

2 opmerkingen:

Wilma zei

Wamy is wel een erg brutaaltje zeg. Heeft totaal geen respect voor het territorium van een ander. Dat is toch vragen om moeilijkheden. Ik ben benieuwd wie zich opwerpt om hem wat respect bij te brengen.

Mevrouw Katblad zei

Als mevrouw Troy op haar post is, doet zij in elk geval erg haar best. Maar de Boez dus ook.