Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 september 2010

Denkt u met ons mee?

Terugkomend van een rondje door de Katbladbuurt, hoorden wij in de buurt van de Steeg van Storm een ontzettend tweestemmig gekrijs.
Natuurlijk wilden we daar het onze van weten, maar we kwamen te snel te dichtbij zodat de vechtjassen schrokken en uit elkaar vlogen.
Bel de Franskat schoot de Steeg in. Dat was dus de ene partij. Wie was dan die andere? Wij gingen op zoek.



We vonden Zwarte Gijs, weggedoken tussen een paar plantenpotten. Maar toen wij een plaatje wilde schieten van hem in die positie, besloot ook hij er vandoor te gaan.
En daar er geen andere haarfabrieken in de buurt waren, moesten we wel concluderen dat de ruziezoekers Bel en Gijs waren geweest.
Verder kunnen wij u niets melden over de aanleiding of oorzaak van de ruzie, maar het zal vast en zeker wel weer te maken hebben gehad met een stukje territorium en rangorde of zoiets. Hoewel, rangorde is, geloven wij, meer iets voor blafbeesten. In elk geval zijn zowel Zwarte Gijs als Bel de Franskat pestkoppen, en dus zijn we wel blij dat ze elkaar om de oren sloegen in plaats van anderen, de onschuldigen zullen we maar zeggen. En verder valt er niet veel meer te vertellen over dit pootgemeen, behalve dan dat beide haarfabrieken na afloop regelrecht naar huis liepen. En dat zal ook wel weer een reden hebben. U denkt toch zeker wel met ons mee, heh? Want wij willen graag blijven bijleren over het gedrag van de haarfabriek!

Geen opmerkingen: