Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 18 september 2010

Os was het even helemaal zat...

Als de regen opeens met bakken uit de hemel komt vallen, loopt Oscar graag even bij ons binnen om te schuilen. Hij bedelt dan natuurlijk gelijk even om een paar aaien en neemt wat kattenbrokjes tot zich; dat zouden wij ook doen in zo'n geval. En vervolgens laat Os zich ook wel eens naast onze stoel op het vloerkleed zinken, en wacht daar tot de bui is overgetrokken. Zo ook dus deze keer.
Maar oh, wat een pech. Boez (die boven op bed lag) had Os binnen horen komen en wilde graag even stoeien met zijn vriendje. Os had daar echter helemaal geen zin in want het leven bestaat niet uit rollebollen alléén heh? Daarom.


Terwijl Os zijn best deed Boez te negeren, haalde de laatste allerlei fratsen uit om zijn vriendje over te halen tot het spelen van een vechtspelletje.










Maar Oscar reageerde dus niet en kneep zijn ogen stijf dicht terwijl de Boez hem in zijn oren, nek en hals stond te bijten... Wij hoorden Os kreetjes van pijn en ongenoegen slaken maar de Boez wist niet van ophouden....















Toen was Oscar het opeens hartstikke zat. Ja, hij was er helemaal klaar mee dus, en sprong overeind. Dan maar weer de regen in, heh? Nee, als de Boez de grenzen van Os niet wilde respecteren, kon Os maar beter weer gaan. En dus stond hij op en ging.
De Boez liep hem nog steeds meppend achterna, en nu werd Oscar boos. Ja, die brave Os werd echt KWAAD! Hij deed zijn oren naar achteren en keek zijn vriendje heel vuil aan.
Je snapt me niet heh? Je luistert niet naar me, wel? Ik heb er genoeg van, maatje! GENOEG! Laat me met rust!



En ja hoor, daar ging hij, Oscar. En Boez bleef beduusd achter.

Tja Boez, je kunt niet altijd krijgen wat je wilt hebben! Probeer hier nu wat van te leren, ja? Als Os aangeeft dat hij niet wil stoeien, en als hij zelfs laat horen dat je hem pijn doet, dan moet je niet blijven doorgaan maar afnokken. Straks wil Os misschien je vriendje niet meer zijn omdat jij altijd persé je zin moet krijgen.

Of Boez luisterde naar mevrouw Katblad? We hopen het maar. Want het Katblad zonder onze reporter Oscar? We moeten er niet aan denken!

Geen opmerkingen: