Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 september 2010

Een wilde kant

Als onze fotograaf een rondje gaat lopen door de Katbladbuurt, gaat Oscar - indien beschikbaar en aanwezig - altijd mee.
In de Kruidentuin klimt hij al direct op de paaltjes, want dan is hij wat meer op niveau en makkelijker te aaien voor de fotograaf. Os wordt namelijk erg graag vaak geaaid. Op de paaltjes geklommen draait hij zich alvast op zijn zij om zijn witte (en soms grijze) buikje te tonen, want daarmee toont hij zijn kwetsbaarheid en dus zijn vriendschap met de fotograaf. Nu doet Os dat niet alleen bij de fotograaf hoor! Dit even voor de goede orde. Nee, Os is best wel een soort van allemansvriendje en slijmt graag met elk mens dat hij kent en hem vriendelijk toespreekt. En met zijn ontwapenend gedrag weet hij telkens weer een flinke dosis aai los te peuteren bij menig kattenvriend. Ja, Os is een lieverd en zeer mensgericht; dit natuurlijk wel om er voordeel uit te halen, heh? Want zo werkt dat nu eenmaal.
Maar Oscar heeft ook nog een andere kant. Een wilde, zeg maar.

Want tijdens het aaien over zijn buikje, zag Os plots een vlindertje langsvliegen. Wij voelden zijn lijfje verstrakken en trokken snel onze hand terug. En ja hoor, daar ging Os. Het jachtinstinct was ontwaakt en dat ging natuurlijk vóór.
Net als een vorige keer leek het alsof Oscar de vlinder te pakken had, maar dat was schijn. (Zie vlak boven linker klauw.) Het beestje fladderde namelijk vrolijk verder en Os keek 'm beteuterd na.
En vervolgens klom Os weer op de paaltjes. Of de fotograaf nog even tijd had?

2 opmerkingen:

ina zei

Mooie aktiefoto!
Doet Os het misschien alleen voor de lol?

Mevrouw Katblad zei

En die frustratie dan als het weer eens niet is gelukt? Maar ja, je weet maar nooit natuurlijk, heh?