Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 14 september 2010

Dierenartsbezoek, Ruzie en Ellende

Mevrouw Troy is gisteren weer naar de dierenarts geweest voor controle van haar pootkussentjes. Gelukkig zag het er goed uit en konden wij met een herhaalprikje volstaan.
De oude dame heeft zich overigens goed gedragen; onderweg beperkte zij haar protest tot een paar kleine mauwtjes en op de behandeltafel heeft zij niet gemept of gebeten.
Thuisgekomen werden wij door haar overladen met kopjes en gespin, en dat vonden wij wel een beetje verdacht. Ook heeft zij daarna enige tijd voor het Poezenloket en voordeur klaaglijk zitten mauwen, terwijl ze toch vrij in en uit kon lopen. Ook dit doet zij dus anders nooit. Maar inmiddels lijkt ze weer in gewone doen te zijn, dus besteden we aan haar vreemde gedrag van gisteren verder maar geen aandacht meer....

Wamy heeft het grootste deel van de dag onder onze planten gezeten om daar beschutting te zoeken tegen de windstoten en regen. Eén keer was hij zo brutaal om via het kattenluik ons halletje in te komen, en toen brak de pleuris uit. Japekop, T.T. en de Boez raakten door zijn onverwachte verschijning namelijk zo in de war, dat er een huislijke ruzie ontstond die tenslotte op de slaapkamer door mevrouw Katblad tot een einde moest worden gebracht. Cera lag op dat moment op bed te slapen en trok zich (heel verstandig) nergens wat van aan.

Het gaat niet goed met Rooie Gijs. Uit zeer betrouwbare bron hoorden wij dat hij onder zijn bankje in de tuin is gekropen en dat hij daar niet meer onder vandaan wil komen.

4 opmerkingen:

Hans zei

Hoe oud is Rooie Gijs?

Bacchus deed op het eind van zijn leven het zelfde, lag in de achtertuin van mijn overburen, Daar zat een sloot tussen en ik heb een bruggetje moeten maken om hem iedere dag terug te halen, Dat heeft een jaar geduurd en toen was het over. Maar toen was hij ook wel 19

katja zei

Arme Rooie Gijs... :-(

Mevrouw Katblad zei

R.G is ongeveer Japekoppie's leeftijd. Nog niet zo oud dus.

Wilma zei

Ik hoop dat het personeel van Rooie Gijs nu het licht ziet en met hem naar de dierenarts gaat! Arme Gijssie!