Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 13 september 2010

Dominant gedrag voor twee

Op deze foto ziet u links mevrouw Troy en rechts Japekoppie. Ja, want ze zouden met de fotograaf een bezoekje gaan brengen aan de Hoftuin. Zonder de anderen erbij natuurlijk, want de oudjes hebben zo nu en dan behoefte aan een rustig wandelingetje, zonder het geklooi en gezooi van jong volk om zich heen. Maar het zat tegen. En dat kwam doordat de Boez en Oscar, net teruggekeerd van een klooitochtje door de Kruidentuin, ons hadden zien vertrekken. Nou, daar zaten we dan mooi mee in ons maag, want uiteraard wilden zij ook met de fotograaf mee, iets wat nu net niet de bedoeling was. En op de foto ziet u dus hoe mevrouw Troy en Japekop verschrikt omkeken toen de twee vriendjes vanaf de overkant van de straat met veel misbaar en duikelend over elkaar aan kwamen scheuren. Weg rust!

Whaffffff, daar roetsjten ze voorbij, de Poort door naar de Hoftuin. Mevrouw Troy kijkt het stel verstoord na, Japekop duikt in elkaar alsof hij een lawine over zich heen heeft gekregen. Nou, daar leek het ook wel een beetje op.






Daar stonden ze dan, de twee rauwdouwers, reeds bij de ingang van de tuin. Nu moesten wij de Poort dus ook nog door, en met wij bedoelen wij T.T., Japekop en de fotograaf.
Doch, Mevrouw Troy zag op dat moment toch maar van de wandeling af. Nee, ze had zich erop verheugd om met een kleine delegatie het Hof te bezoeken, maar nu was de groep te groot geworden en al die onrust kon ze ook niet gebruiken. Ja, T.T. was dermate uit haar hum geraakt, dat ze omkeerde en naar de redactie terugliep. Sorry mevrouw T!
En Japekop?
Die aarzelde even, maar kwam toen toch maar achter de fotograaf aansjokken. Nee, hij was niet blij, maar om nou weer met je moeder terug naar huis te gaan, dat is ook weer zo wat heh? Tja....


Japekoppie verkoos de twee ventjes te negeren en begon een verkenningsrondje.
De Boez was midden op het pad neergeploft en wachtte. Waarop?








Wel, op het juiste moment om de Os te bespringen natuurlijk! Mevrouw Troy had er heel verstandig aan gedaan om niet mee te gaan, dat werd al snel duidelijk. De twee vriendjes buitelden constant over elkaar heen en domineerden met hun gestoei de tuin dusdanig dat wij Harremans zijn huis zagen binnenvluchten en Japekoppie besloot om toch maar weer terug te gaan naar de Katbladstraat. De fotograaf koos partij voor Japekoppie, want het had tenslotte zijn rondje moeten worden, heh? Dus zo kwam het dat Boez en Os samen achterbleven in de Hoftuin. Wij hopen alleen maar dat zij daar niet teveel schade hebben aangericht.....

2 opmerkingen:

Hans zei

En ik zag Os nog wel op zijn dooie gemak vanmiddag de kruidentuin inspecteren! Op weg naar de Kringloopwinkel, vanuit Naturalis.

ina zei

Wie? Os? Naar de kringloopwinkel?