Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 18 september 2010

Raamtoerist

Gelukkig komen de mensen van Bohr vandaag weer terug van vakantie. Ja, gelukkig voor Bohr zelf inderdaad, want zij voelde zich best wel eenzaam, al kwam mevrouw Katblad dagelijks een paar keer bij haar langs.
Maar ook gelukkig voor mevrouw K., want ze werd dus helemaal knettergek van de jongeheer Boezelmans! Die volgde haar namelijk elke keer naar het huis van Bohr en zat dan behoorlijk wat misbaar te maken voor het raam aldaar.
Waarom hij niet naar binnen mocht en wat we daar deden. En of het eten dat wij Bohr gaven wellicht veel lekkerder was dan hij thuis kreeg.
Ja, jochie Boez slaagde er zelfs in om een keer of twee mee naar binnen te glippen, waardoor Bohr natuurlijk helemaal van streek raakte en nog sneller dan normaal haar eten naar binnen schrokte.


Maar de meeste keren zat Boez dus voor het raam te mekkeren omdat mevrouw Katblad daar niet hoort te zijn. En omdat hij, als zij daar toch was, ook net zo goed naar binnen mocht om een kijkje te nemen.
Nee, Boez snapte niet dat Bohr met rust gelaten wilde worden omdat zij het toch al zo moeilijk had. Maar goed, vanmiddag zal Bohr dus weer helemaal blij zijn. Nee, niet gelijk bij thuiskomst van haar mensen natuurlijk, want eerst moeten de koffers en andere rotzooi worden opgeruimd, en als iedereen weer rustig is en het normale ritme is teruggekeerd, dan pas is het helemaal goed. En vervolgens zal mevrouw Katblad dan door Bohr weer snel vergeten worden. Ja, een mens die je komt voeden is weliswaar erg belangrijk, maar er gaat niets boven je eigen mensen, heh? Zo is het maar net. En zo'n raamtoerist kun je missen als kiespijn!

Geen opmerkingen: