Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 20 september 2010

Adrenaline teveel

Na de strubbelingen met Bel de Franskat, kon je merken dat Boez en Oscar niet helemaal in hun gewone doen waren. Ja, vooral Os was wat agressiever dan normaal en moest nodig afreageren. En daardoor werd het stoeipartijtje met de Boez enigszins grimmig....
Van het dominante gedrag van Boez had Os al snel genoeg, en dus liet hij met bijzondere felheid merken dat hij dit keer niet met zich zou laten sollen.





Boez, dergelijke felheid van Os dus helemaal niet gewend, zonk neer op straat en keek zijn vriendje verbaasd aan.
Zo, ik wist niet dat je boos werd! Wat krijgen we nou? Ik heb je toch niks misdaan?








Maar Oscar had niet lang daarvoor nog Bel min of meer verslagen heh? En nu zat de adrenaline nog in zijn lijf en dat moest eruit. En dat bereik je natuurlijk niet door op je rug te gaan liggen en je te laten smoren, al is het je vriendje die dat doet. Nee, Os ging in de aanval en deze keer moest de Boez maar een keer slachtoffer zijn.
Doch, de Boez was het daar helemaal niet mee eens en zijn oortjes gingen plat naar achteren. Vervolgens werden er over en weer een paar rake klappen uitgedeeld.




Nu was het de beurt van Boez om om Os heen te dansen. Een soort van flamenco was het, met gestrekte voorpoten, daarbij overdreven hautain en met gestrekte nek naar beneden kijkend, waar Os  op de straat lag te wachten op de tegenaanval. Het handgeklap ontbrak nog, net als het gitaarspel en olé-geroep.
Maar alle gekheid op een stokje, dit was geen gewone stoeipartij en mevrouw Katblad vond het minder leuk om er naar te kijken dan anders.....






Zo! Daar sprong de Boez bovenop Oscar; er werd flink gemept en gegromd en er vlogen zelfs plukjes haar door de lucht.
Gelukkig duurde het allemaal niet erg lang; we hadden zo het idee dat ze zelf ook niet zo'n plezier hadden in dit schijngevecht dat behoorlijk dicht bij een echt gevecht kwam.
Wel, mevrouw Katblad was het in elk geval zat geworden en ging maar eens naar binnen om de weekendcryptogram verder af te maken. En gelukkig is dat gelukt, zonder hulp van de laptop...

Overigens, de twee hadden elkaar niet verwond gelukkig, want dat hebben we later natuurlijk nog wel even gecontroleerd, heh?

1 opmerking:

katja zei

Jemig, dat is natuurlijk niet de bedoeling hè, Os...dat je je frustratie t.a.v. Bel nou op de Boez gaat botvieren.
Het is natuurlijk wel logisch en ook heel voorspelbaar...maar NIET de bedoeling !