Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 24 september 2010

Belangrijke ontdekkingen

Met onze drie reporters Boez, Cera en Oscar gingen wij de straat op om nieuws te vergaren. Dat doen we dus wel meer, en meestal levert dat helemaal niks op omdat er vooral geklooid en gezooid wordt door de jongens. Maar deze keer waren zij serieus bezig met verkennen, en dat zet dus soms wel zoden aan de dijk.
Wel, Boez deed een belangrijke ontdekking, en dat was dat er op het Zooiplein weer eens teveel zand naast de zandbak ligt. Niet opgeruimd door de begeleiders van spelende kindjes heh? En dat is niet verstandig, want menig haarfabriekje ziet de hoop zand als een prima plek om wat afgewerkt  en verteerd vast voedsel in te deponeren. Drollen inderdaad. Nu was het de hele zomer zo goed gegaan met het terugscheppen van zand in de bak, maar blijkbaar de laatste (paar) keer dus niet.....
Misschien een idee om de gemeente te vragen een bordje te maken met een pakkende tekst?
Wel Boez, bedankt voor dit belangrijke nieuws, en nu mag je wel stoppen met snuffelen; ja, nu weten we het wel. Zeg, jij gebruikt toch zelf uitsluitend de kattenbak op de redactie, heh? Nee, dan is het goed.

Os en Cera hadden iets anders ontdekt. Ja, het zat in de klimop en was ontzettend interessant. Nee, wat het dan precies was, wisten ze niet helaas, maar dat er iets was, was een ding dat zeker was. In elk geval was het goed voor zeker 10 minuten aandacht van onze reporters, en toen nog een minuut of 5 van mevrouw Katblad. Natuurlijk hadden wij met een bezem de takken opzij kunnen trekken om het beter te kunnen zien. Maar stel dat het nu een vogelnestje was? Of een wespennest?
We besloten uiteindelijk maar om het (waarvan we dus niet wisten wat het was) te laten zitten en het niet te verstoren. Het nieuws van Os en Cera is dus dat er iets tussen de klimop zit, waarvan we niet weten wat het is en dat voor lief nemen. Eenvoudiger kunnen we het helaas niet maken, en ingewikkelder trouwens ook niet. Maar spannend was het wel, en het was ook leuk om te zien hoe Cera en Os zo saampjes naast elkaar nieuwsgierig stonden te turen. Tot zover dit belangrijke nieuws.

1 opmerking:

Inge zei

Wat zitten Cera en Oscar daar uberschattig!