Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 6 september 2010

Lekker zonnetje in de Kruidentuin

Wij volgden Japekoppie (achtergrond) naar de Kruidentuin en kwamen daar zijn broer Charli (voorgrond) tegen. Wij hadden gehoopt dat de twee een stukje samen zouden oplopen, maar het echte broer-gevoel zijn zij al lang geleden kwijtgeraakt en dus ging dat niet door. Nee, de beide broers zien elkaar als buren met wie je op een vriendelijke manier om dient te gaan, maar meer is er niet meer bij.
Bovendien was Charli net op weg naar huis en liet zich niet door ons op andere gedachten brengen. Wij liepen dus maar achter Japekop aan om te zien wat hij van plan was.



Wel, Japekoppie had een nieuw object ontdekt in de tuin en moest dat uitgebreid onderzoeken. Ook de omgeving (struikjes en takken) werden bij zijn onderzoek betrokken en natuurlijk nam hij weer ruim te tijd voor het e.e.a. De fotograaf stond zich ondertussen behoorlijk te vervelen, maar soms gaat dat nou eenmaal zo.





Toen hij (Japekop) eindelijk klaar was met zijn belangrijke snuffelwerk, liep hij in ferme pas naar het centrum van de Kruidentuin. Ha! Eindelijk wellicht wat actie? Ja, dat hoopte de fotograaf. Want van al dat gesnuffel kun je behoorlijk moe worden, zeker als je er alleen maar naar staat te kijken. Vol verwachting volgden wij onze reporter.







Gras eten? Nee heh? Ja dus. Japekop zocht een mooi polletje uit en begon vol overgave te kauwen. Wat een saaie boel. Waren we daarvoor op pad gegaan terwijl we aan de koffie of zelfs een wijntje hadden kunnen zitten?
Japekop trok zich niets aan van het protest van de fotograaf en deed wat hij vond dat hij moest doen.












En ook daar nam hij weer ruim de tijd voor.
Wel, in elk geval scheen de zon en dus was het niet zo onaangenaam in de Kruidentuin. De fotograaf liep nog even een rondje, riep Japekop om mee te gaan maar onze haarfabriek had daar geen boodschap aan.
Een poosje later vonden wij voor onze voordeur een flinke hoop braaksel met daarin een behoorlijke bos platgekauwde grassprieten. Toch fijn dat Japekop er voor had gekozen om buiten te braken in plaats van op ons tapijt. Daaruit blijkt dat hij soms toch wel een beetje rekening met ons houdt.....

Geen opmerkingen: