Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 4 september 2010

Zooien of klooien

Oscar:
Ja, ik zoek iets maar kan het dus niet vinden. Nee, als ik wist wat ik zocht was er geen probleem heh? Dan hoefde ik hier niet zo te hangen en zou het zo kunnen pakken. Dat wat ik zocht ja. Maar ik weet het dus niet, en daarom ben ik ernaar op zoek. U snapt het niet? Dan begin ik opnieuw.
Ik ben dus iets aan het zoeken. Nee, ik weet niet wat, maar dat is nu juist de lol van dat zoeken. Dus hang ik hier tussen de planten en speur de grond af. Het is vervolgens best mogelijk dat ik iets vind, en dan heb ik geluk. Nee, het maakt niet uit wat ik zal vinden, als het maar iets is. Als ik nu niets vind, moet ik gewoon ergens anders gaan zoeken. En als ik daar ook niks vind, moet ik weer een stukje verderop, heh? Net zolang tot ik iets heb gevonden. Wel, iets wat de moeite waard is natuurlijk!
Snapt u het nu? Nog niet helemaal? En als ik u nu zeg dat ze dit ook wel zooien of klooien noemen? Ah, nu snapt u het dus!
Wel, voortaan als u mij vraagt wat ik aan het doen ben, zal ik dan maar gewoon zeggen dat ik aan het zooien ben, heh? Ja, dan is zo'n discussie als deze tenminste niet nodig....

Geen opmerkingen: