Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 8 september 2010

Te druk in de stad

Dat een voorgenomen verkenningsronde wel eens mislukt, maken wij regelmatig mee. Nu ook weer.
Aanvankelijk wilden we via de Kruidentuin naar de Parallelstraat (zie de plattegrond, heh?), dan helemaal naar het gevaarlijke water, daar de hoek om en dan zo de Katbladstraat weer in om bij het Zooiplein te eindigen. Het mocht echter niet zo wezen. Voor de Kruidentuin reeds, stond een mens met motor. De motor werd een soort van getest, tenminste, zo leek het. In elk geval werd er een hoop lawaai bij gemaakt en Japekop en de Boez weigerden dus verder mee te lopen. Vervolgens liepen we dan maar in omgekeerde richting, dat wil zeggen naar het Zooiplein. Helaas was daar juist een club kleine mensjes neergestreken en ook dat beviel onze haarfabrieken niet. Dan maar eerst de Steeg van Storm in, heh? Ja, dat was goed. Maar aan het eind van de Steeg gekomen, ging daar in de Parallelstraat net een soort klasje (grote mensen) uit. Rammelende fietssloten, startende wielhuizen. Nee, daar konden onze reporters ook niet goed tegen! U ziet op bijgaande foto hoe Cera toch langs de huizen met de fotograaf mee durft te lopen, maar Japekoppie en de Boez blijven staan. Tenslotte zou Boez toch met ons meegaan, maar Japekop keerde huiswaarts en we geven hem daarin niet helemaal ongelijk....

Zo kwamen we dan toch nog met twee van de drie bij de Kruidentuin aan. De motor was gelukkig vertrokken, maar nu stond er verderop een club mensen te discussiëren. Boez en Cera doken gelijk het centrum (met de boom) van de tuin in, en uit armoe werd er wat tussen de kruiden gesnuffeld. Wij bedoelen dus dat het enthousiasme ver te zoeken was. Boez dook tenslotte onder de boom en bleef daar zitten.





Cera controleerde nog even de kwaliteit van de kruiden. Op de voorgrond ziet u de Salie (waarvan wij al diverse keren blaadjes hebben geplukt om te serveren bij een stukje gebakken vis - blaadjes even kort op hoge temperatuur in een restantje van het braadvocht in de pan laten smoren) daarboven ziet u een stukje Cera, daarachter de Citroenthijm (lekker in de kruidenboter, pastasaus of bij de kip bijvoorbeeld), en helemaal bovenaan op de foto -met bloempjes - ziet u de Oregano, erg geschikt voor in allerlei soepen en sauzen. Mevrouw Katblad komt hier dus regelmatig even met de schaar wat takjes van het één of ander roven!
Wel, we bleven deze keer niet lang rondhangen in deze tuin; de onrust was te groot. Dus soms mislukt een verkenningsrondje wel eens, heh? Ja, maar dat heb je natuurlijk als je in een stad woont....
Japekoppie overigens kwam pas een uur later thuis. Wat hij had uitgespookt, wilde hij niet vertellen. Erg flauw inderdaad.

2 opmerkingen:

ina zei

Ik verwachtte bijna een recept waar een paar haartjes van Cera in zouden moeten.

Mevrouw Katblad zei

Zo'n recept heeft u vast zelf al, toch?