Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 18 september 2010

Kort nieuws

In de nacht van donderdag op vrijdag zagen wij Wamy op straat. Hij had het erg druk met het openscheuren van vuilniszakken die klaar stonden voor de vuilnisman (op vrijdagochtend). Mevrouw Katblad heeft Wamy nog geprobeerd weg te jagen van wat etensresten op straat, diezelfde resten zelfs teruggedouwd in de vuilniszak, maar een kwartiertje later had Wamy ze wéér uit de vuilniszak gehengeld en zat er smakelijk van te vreten. Mevrouw Katblad heeft het toen maar zo gelaten; zij zag geen gevaarlijke botjes en verlangde bovendien naar haar bed. En blijkbaar had Wamy wel heel erge honger....
Vorig najaar nog troffen wij ook Cera regelmatig aan bij opengescheurde vuilniszakken. Maar sinds zij bij ons woont, regelmatig in en uit kan en dus op elk moment haar brokjes kan eten, heeft zijn geen behoefte meer aan het afkluiven van kippenbotjes of uitlikken van blikjes.

Over opengescheurde vuilniszakken gesproken: wij hebben al geruime tijd niets meer van Bollewangen (Pincho) gehoord of gezien en vragen ons af waar hij is en hoe hij het maakt. Is er iemand die meer over hem weet of hem de afgelopen (3) weken nog gezien heeft? Meldt het ons a.u.b.!

2 opmerkingen:

Inge zei

Pincho liep afgelopen vrijdag in een draf hier over onze binnenplaats.
Hij zag er redelijk goed uit.

Mevrouw Katblad zei

Dank u wel mevrouw Inge, fijn om te weten dat bw nog leeft, want je weet maar nooit!