Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 25 september 2010

Geen kandidaat SvdB

Rooie Gijs is weer een beetje opgekrabbeld. In elk geval was hij in staat om de redactie te bezoeken, maar omdat dat een zware tocht voor hem was, liet hij zich onder onze tafel neervallen om weer wat op adem te komen. Vanaf dat plekje kan hij ook uitstekend de Poort naar de Hoftuin in de gaten houden, alleen werd hij nu ernstig afgeleid door een heen- en weerdribbelende haarfabriek.






Ja, Cera dus.
Zij had Rooie Gijs best wel gezien hoor, voor het geval u denkt dat ze een beetje dom bezig is om zo boven Gijs' hoofd te gaan lopen en zitten. Maar zij weet dondersgoed dat Gijs niet meer zo goed in zijn vel zit en eigenlijk een schaduw van zijn oude ik. Dus ook dat Gijs niet meer in staat is haar na te zitten of aan te vallen.
Misschien dacht Cera wel dat Gijs, omdat hij ziek en zwak is, het gezellig zou vinden als zij bij hem in de buurt ging zitten, maar het tegendeel was het geval. R. Gijs vond haar aanwezigheid veel te onrustig, kwam moeizaam overeind en strompelde weer terug naar de Hoftuin. Nee, als er een nieuwe Schrik van de Buurt moet worden aangewezen, zal R.G. geen kandidaat zijn. Wij hebben zelfs gehoord dat zijn positie als partijleider van "Hof is Vol" ter discussie staat. Als deze geruchten zijn bevestigd, komen wij daar uiteraard nog op terug.

1 opmerking:

Hans zei

Rooie Gijs,

ik bewonder je! Zo stram als je bent, en zo niet zo welkom, Hof is zo niet etc. . . . Geniet op je oude dag van die andere haarfabrieken!