Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 4 september 2010

Als Storm dit zou horen!

Bel de Franskat (links) is weer lekker aan de slag gegaan in de Katbladbuurt, maar helemaal op dreef is hij nog niet. Wij zagen hem namelijk van het Zooiplein komen omdat hij in de Katbladstraat Luna (links) had gespot, zagen ook dat hij de oude dame een lesje wilde gaan leren maar dat dat dus niet doorging! Ja, Bel deed wel enorm zijn best, maakte zijn staart dik, zette een hoge rug op en begon vervaarlijk te gillen, maar hij was niet overtuigend genoeg.


Luna namelijk, niet van plan om voor de Franskat te wijken, gromde dusdanig tegen hem dat hij daar niet van terug had. Jazeker, Bel droop dus zomaar af en liet Luna met rust.
Wel, als de vorige Schrik van de Buurt, Storm dus, dit zou horen, zou hij subiet terugkomen om zijn opvolger op zijn falie te geven. Nee, er moet nog heel wat gebeuren voordat Bel weer met recht de Schrik genoemd kan worden, en wij hebben al min of meer kunnen constateren dat ook Mini zomaar een gooi zou kunnen doen naar zijn positie. Bovendien staan er nog twee jongens in de rij om te solliciteren (wij denken hierbij aan Monster en Wamy), mocht Bel de Franskat niet in staat blijken zijn werk weer naar behoren uit te voeren. Uiteraard houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen in deze.

1 opmerking: