Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 1 februari 2012

Betrouwbaar?

Natuurlijk moesten wij even het zwembadje op het wielhuis van Bohr controleren om te zien of het thans misschien wel als schaatsbaantje kan functioneren voor onze haarfabrieken. En als het ijs dan betrouwbaar was, wilde mevrouw K. wel een koek en zopie maken, en had er het dan best ook nog voor over om het Poezenloket tijdelijk te openen bij wijze van uitgifteplek, zeg maar. Ja, zij dacht zelfs aan warme slobberroom en stukjes warme worst, maar dan moest er wel animo voor zijn, heh?

Tegen een koek en zopie had Oscar uiteraard helemaal geen bezwaar, maar dat "Poezenloket open" zag hij niet zo zitten. Verder vond hij het ook niet nodig de kwaliteit van het ijs te bekijken, iets wat ons heel erg van hem tegenviel.
Wel, zei mevrouw K., als er geen belangstelling is voor het trekken van een baantje, dan ook geen koek en zopie. Er waren bovendien helemaal geen andere belangstellenden, dus werd het plan geschrapt.
Niemand verder die treurde, want het hele stel lag ergens in de buurt van een warme radiator, behalve Oscar dus.

Doch toen hij moest aanzien dat zijn favoriete waterbak ook was bevroren en dat mevrouw K. weer snel naar de redactie terugging wegens te koude vingers, vluchtte ook hij maar terug naar zijn dekentje op de comfortabele sofa.

Wij zagen verder alleen WW nog een paar keer langs de redactie lopen, maar dit keer kermde hij niet. Te koud om met de bek open rond te lopen?
Want koud had hij het zeker; wij zagen hem namelijk in het motorblok van een bestelauto kruipen, hielden natuurlijk vervolgens een oogje in het zeil en hebben ook nog een bakje Gourmet buiten neergezet. De bestelwagen staat er gelukkig nog en het voerbakje is leeg....

Er zijn echter haarfabrieken die het leuk vinden om op het ijs te wandelen. Zij zien de zwakke plekken in het ijs niet, beseffen niet hoe gevaarlijk het is wat zij doen.
Zo was Schneider, een haarfabriek die woonde aan het Gevaarlijke Water, vlak voor Kerst vorig jaar opeens zoek. Men had wel pootafdrukken op het ijs gezien. Pas maanden later (net in de week dat de Boez zoek was) werd hij gevonden, want was boven komen drijven. Door het ijs gezakt, en verdronken in de gracht. Houdt uw haarfabriek dus in de gaten als er ijs ligt op de sloten of grachten! Liever chagrijnig binnen dan..... Je moet er toch niet aan denken!

1 opmerking:

ina zei

Er waren zeker ook geen vrijwilligers om de baan te vegen?