Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 9 februari 2012

Eindelijk helemaal thuis....

Toen mevrouw K. in verband met een onverwachte absentiecontrole op de eerste etage van de redactie arriveerde, zag zij tot haar verbazing 3 reporters op hetzelfde bed liggen. Ja, want twee is vrij normaal, drie geeft meestal ruzie, dat is dan beneden goed te horen maar dit keer was het stil gebleven. Dus: er moest iets bijzonders aan de knikker zijn.
De fotograaf nam een foto van de drie (boven Cera, links de Boez en rechts Japekoppie - kijk even naar de perfecte ruimteverdeling tussen de haarfabrieken!) voor het archief en ging toen op zoek naar mevrouw T. Troy, want die moest ook nog ergens zijn.

Aha! De oude dame lag in het mandje dat met de achterkant tegen de warme radiator staat, haar favoriete plek dus op zich niet verontrustend. Dat was dan dus nr. 4 en tevens de laatste haarfabriek, want Oscar moest buiten zijn op zoek naar nieuws, toch? Immers, hij was niet beneden (hadden wij al gecontroleerd) en boven komt hij nog steeds niet omdat dat gedeelte van ons huis nog niet tot zijn territorium behoort.
Maar voor de zekerheid controleerden wij toch maar even het logeerbed.

Wel, wij waren blij verrast; dit was een historisch moment!
Daar lag hij dan, onze meest actieve reporter! Hij heeft blijkbaar eindelijk het gevoel niet meer "gast" te zijn maar medebewoner en volwaardig lid van de familie! Als een prinsje tegen de kussentjes, op de superzachte deken die vroeger op onze bank lag.
Oscar voelt zich eindelijk helemaal thuis....

Het is duidelijk dat de andere reporters nog moeten wennen aan Os' aanwezigheid op de bovenverdieping, maar ook dat is een kwestie van tijd.
Afgelopen nacht heeft Os op het logeerbed geslapen en de Boez is zowaar broederlijk naast hem gaan liggen. Japekoppie koos ervoor het grootste deel van de nacht in zijn eentje door te brengen op de benedenverdieping (maar hij draait wel weer bij), Cera sliep op het grote bed bij mevrouw K. en mevrouw T. Troy idem. De Boez heeft echter jammer genoeg wel afgezien van zijn "kruikfunctie", maar gelukkig zijn de nachten niet meer zo koud dus mevrouw K. kan daar wel mee leven. Bovendien is een gewenningstijd heel normaal en wij verwachten nog wel meer verschuivingen.
Het belangrijkste is dat Oscar nu eindelijk helemaal bij de groep hoort. WELKOM THUIS, OS!

Tot zover dit (voor ons erg belangrijke) goede nieuws!

6 opmerkingen:

ina zei

Wat heerlijk! Os ligt er lekker ontspannen bij, dus het is helemaal goed gekomen.

Jacq. zei

Hartstikke fijn en belangrijk nieuws! Van harte, Os, heel goed van je!

Heer Frans zei

Heerlijk zoals Os als een sortement Cleopatra erbij ligt.
In een volgend leven wil ik ook als poes terugkeren. Lijkt me geweldig geen gemiauw meer met Sociale Zaken over terugdraaien regelingen en armoede. Een luizenleven kortom bij mevrouw Katblad.

katja zei

Wat heerlijk dat Oscar zich eindelijk echt helemaal er bij voelt horen!

Wat een prachtige foto trouwens, die laatste! Doet me denken aan al dat soort schilderijen met 'liggend naakt'. Komt waarschijnlijk door Oscars 'ronde vormen'. En het licht lijkt wel van Vermeer...

katja zei

Ook de een na laaste foto trouwens heel mooi!

Annemieke zei

Goed zo Os! De rest draait wel bij.