Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 februari 2012

Grootste deel kruidentuinplanten ingezakt....

Daar behalve Oscar alle reporters ziek waren, ging mevrouw K. alleen met Os op pad om de Kruidentuin te inspecteren.
Wel, wij kunnen u meedelen dat bijna alle kruiden het loodje hebben gelegd en alleen de bieslook er nog enigszins appetijtelijk uitziet.







Oscar deed zijn best om nog een lekker, sappig blaadje te ontdekken, maar ook de thijm was verkleurd tot bruin, de lavas bestond slechts uit wat droge stokken en munt, oregano, dragon etc. waren vergaan tot vieze, slijmerige pulp. Wij hadden eigenlijk ook niet anders verwacht.







Het kattenkruid (oftewel Nepeta) lag ook plat en levenloos op de aarde, maar daarvan weten we tenminste dat het straks, in de lente, weer snel tevoorschijn zal komen met nieuwe, geurige blaadjes.
Er was verder geen lol te beleven aan de tuin en er waren helaas ook geen andere haarfabrieken aanwezig.
Naar huis dan maar weer, Oscar?





Bij de redactie voor de deur troffen wij de Boez aan; hij was op zijn beurt bezig met een grondige inspectie van de Schuilhut. Een nogal zinloze bezigheid vonden wij, maar Boez dacht daar blijkbaar anders over want hij liet zich niet afleiden, noch door de Os, noch door mevrouw K.

Verder kunnen we u melden dat Cera even van bed af is geweest en een beetje Gourmet Diamant heeft genuttigd. Ook zij lijkt nu dus aan de beterende hand te zijn.....

2 opmerkingen:

Mieke zei

Het is Tijm, niet Thijm mevrouw Kattenkrant. Latijn welluswaar: Thymus vulgaris, maar das voer voor sociobiologen.
Juiste spelling Vrouw Poes Periodiek (VVP blad), anders gaat men nog denken dattu van de straat bent, wil ik maar zeggen, zeg maar.
Begrijpt U reeds, pollens, zeg maar.

de redactie zei

Zo mens Mieke! Is u familie van mens Frans? Of heeft u met hem in de klas gezeten, op dezelfde abominabele school met die ene leraar Nederlands die hippie was in de jaren zeventig, lid van de VPRO en fan van Barend Servet????
Jazeker, mevrouw K. is inderdaad van de straat, maar de Hoofdredacteur gelukkig en helaas niet. De TIJM is tussen trouwens haakjes niet een Vulgaris, maar iets met citroen. En hartstikke dood, met of zonder "h".
Proost!