Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 6 februari 2012

Ingezonden: Gedicht voor Pincho (Bollewangen)

Meneer Frans is aan het dichten geslagen. Hij gelooft niet dat Pincho "Bollewangen" (vermist sinds 18 januari) nog zal opduiken daar deze haarfabriek nog nooit zolang wegbleef van het dakje waarop hij zijn Thaise hapjes altijd in ontvangst nam. Frans is erg bedroefd en vreest dat Pincho niet meer in leven is. Hij mist zijn regelmatige bezoeker erg...
Onderstaande regels stuurde hij ons toe.


Bolle, waar ben je ?
Bioloog Wim B. vroeg ooit aan Gerard Reve:
komen mijn katten in de hemel?
Als ze katholiek zijn wel, antwoordde Reve,
maar neem van mij aan, alle katten zijn katholiek.
Heer Pincho, als je er toch bent in de hemel,
doe dan Jan Wolkers de groeten.


Frans

3 opmerkingen:

katja zei

Een mooi gedicht !

Ik geloof niet in een hemel, maar zou wel willen dat ik kon geloven in een hemel vol katten en daarbij ook nog Jan Wolkers :-)

Frans zei

Als het waar is dat poezen gereïncarneerde mensen zijn en mensen wedergeboren katten of er dan een moment is dat katten en mensen in dezelfde hemel verblijven. Daarom is het zo belangrijk dat Pincho doorseint of de grote dierenvreind Wolkers daar dan ook momenteel verblijft.

de hoofdredacteur zei

De redactie wijst erop dat er nog niets bekend is omtrent het lot van BW en onthoudt zich van verder commentaar.