Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 24 februari 2012

Mislukte hinderlaag en andere ongein

In de Hoftuin kwamen wij Igor tegen. Hij lag wat te rollen tussen de sneeuwklokjes en leek verder weinig te doen te hebben. Igor stopte direct met de klokjespletterij toen hij zag dat Oscar met de fotograaf was meegekomen. Zo te zien had hij wel zin in een verzetje, dus onze komst kwam hem zeer gelegen.Oscar zag Igor ook, maar zijn staart ging naar beneden en zijn ogen stonden plots op onweer. Os was namelijk van huis gegaan met de bedoeling nieuws te verzamelen voor het Katblad, en dus niet om een lastig ventje van zich af te houden.
Maar zou Igor dan wel lastig worden? En hoe kon Os dat eigenlijk van te voren weten?


Wel, Os heeft blijkbaar een goede antenne voor dat soort dingen en bovendien kent hij Igor ondertussen goed. Want inderdaad, Igor kwam tussen de bollen vandaan en begon Oscar hinderlijk te volgen. Zoals gewoonlijk, kunnen we wel stellen.
Maar wat de fotograaf ook had gezien (en Os en Igor niet), was dat ondertussen ook de Wams de tuin had betreden en zich had verstopt achter de lavendelstruik. Dat kon nog leuk worden!
Waar, wilt u weten? Nou, plak achter Oscar nog een Os, en u ziet een klein, wit vlekje; dat is namelijk een poot van Wamy.

Doch Wamy kreeg nog niet zijn zin want Os keerde zich plots om omdat hij iets interessants had geroken onder het tuinbankje. En Igor bleef natuurlijk achter de Os aanlopen omdat hij op zijn beurt weer zeer geïnteresseerd is in wat zich onder de staart van Oscar bevindt. Ja, wat dat betreft is Igor een beetje gepreoccupeerd, dat hebben wij als eens vaker laten zien en over verteld. Ziet u trouwens nog dat witte vlekje achter de struik? Wamy zat nog steeds te wachten inderdaad. Zou de Wams zijn zin nog krijgen? Hij was er geduldig genoeg voor, maar het lot besloot anders.

Met medewerking van en dank aan de Borderliner dus.
Jawel, het blafbeestje kwam (aangelijnd gelukkig) plots luid blaffend en grommend de tuin in, Oscar vloog langs de lavendelstruik en vluchtte door de Poort naar de Katbladstraat en Igor stoof in paniek een heel andere kant uit, namelijk in de richting van de trap waarlangs hij altijd naar huis teruggaat.
Wamy was blijkbaar al weg, want hem zagen wij niet meer.
Wel, het had geen zin meer om nu te blijven, dus verliet de fotograaf de tuin ook.

Net voordat we de Poort doorgingen, zagen wij dat Igor (blafbeest was weer vertrokken) triest onder de boom was gaan zitten, want nu had hij plots niemand meer om mee te spelen.
Wij beloofden hem om later terug te komen met één of meerdere reporters, en deden dat ook. Maar daarover later meer.

2 opmerkingen:

Hannah zei

ja we genieten hier altijd van fotoos van Igor,(omdat dat eigenlijk familie is). Groeten en beste wensen voor al de LKB katten en mensen!!!!!!!!!!!! Hannah in Wellington. Ik zie dat de sneeuw klokjes al weer bloeien! hier is het nog elke dag boven de 20 graden en heerlijk zomer! Wie komt er een keertje langs? alle katten liefhebbers zijn altijd welkom!!!!!!!

mw. Katblad zei

Hartelijke groeten terug, mevrouw Hannah!