Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 13 februari 2012

Baggerkunst door dooi

Het dooit.....
Dat betekent dat de temperatuur niet meer beneden nul is.
En dat betekent dat die rotzooi buiten aan het smelten is.
Maar ook dat onze twee jongste reporters weer vaker naar buiten gaan (zogenaamd op onderzoek uit) en met hun gore patten allerlei blubber aan hun poten verzamelen en dat mee naar binnen brengen. Want poten vegen is er natuurlijk niet bij; ze springen bij voorkeur over de vochtopnemende inloopmat heen.
Bijgaande foto, dames en heren, werd genomen op een willekeurige plek (of was het onwillekeurig? gaan we nu niet moeilijk over doen...) in onze huiskamer. Mevrouw K. was even weg geweest en had gisteren nog gedweild. Maar dat terzijde. Hoewel, het mens had een druk weekend achter de rug en dacht vandaag te kunnen uitrusten. Ze had dus flink de pest in toen zij haar vloer zo aantrof.

Ook de muren waren niet gespaard gebleven.
Deze uiting van kunst (muurschildering met de titel "Baggernagels boven Sofa") kunnen wij helaas niet verkopen, tenzij we het hele muurtje slopen. Doch dan wordt het kunstwerk wel erg prijzig.
Dit schilderij overigens werd gemaakt door Oscar (vrije expressie na brokjesmaal).
Nog meer?
Jawel.
De twee jongens waren wel erg creatief bezig geweest, want ook bovenop het muurtje in de keuken was er flink gewerkt aan een nieuw zwart-wit interieur.
Voor de zekerheid haalde mevrouw K. nog zo'n geel lapje over het aanrecht, en ontdekte zodoende dat ook daar flink was gebaggerd. Lapje kon direct in de vuilnisbak.
Waren onze reporters alleen op de benedenverdieping bezig geweest met hun prachtige pootafdrukken? Nee, natuurlijk niet!
Meerdere afdrukken op elke traptrede, spoor via het bed met witte dekbedhoes naar de vensterbank van het slaapkamerraam. Ja, dat was lachen!
Terug beneden was de Boez op zoek gegaan naar iets om mee te spelen, op de eettafel. We hoeven u niet te vertellen dat hij net van buiten was gekomen. En dat hij had besloten dat de tulpen er niet meer mooi bijstonden (waarin hij toevallig deze keer gelijk had.....).
Maar tot grote vreugde van mevrouw K. bleef haar tekening gespaard. En daarom mogen die twee smeerpoetsen van reporters nog even blijven. Nog even....

13 opmerkingen:

Bart zei

Mooie kattenkopjes in de Mandela. Daar hadden de jongens niets aan toe te voegen. :-)

Hans zei

Ach, kattepootjes zijn makkelijk weg te poetsen. Een ondergelopen woonkamer en keuken, toen ik na mijn eerste werkdag, afgelopen zaterdag, thuis kwam, na het springen van de geiser, wat moeilijker. . . . .

Moon zei

Mooie mandela! Ik sluit me helemaal aan bij Bart!

mevrouw K. zei

@Hans:
Daar kunnen we inderdaad niet tegenop. Wat een ellende! Sterkte!
(Schrale troost, maar hier in mijn straat twee gevallen van dooi-schade, dat wil zeggen: flinke lekkages en lekkende leidingen! En ik heb mijn straalkacheltje al twee keer moeten uitlenen wegens plots defecte cv's...)

Frans zei

Ik heb dezelfde tegels in de keuken, maar de vloer blijft altijd een beetje vettig. Had ik daar gladdere (en duurdere) tegels moeten nemen ?

Anoniem zei

Tip voor Frans:
Schoonmaken met een vloerding en dweil die uit heet sopje komt (heel klein beetje afwasmiddel), maar geen allesreinigers ofzo gebruiken, die laten een glad, vettig laagje achter....

Frans Dobbelsteen zei

Ik probeer het uit. Met de mop !
Bij Man bijt hond hoorde ik de tip van een klein beetje wasverzachter aan het schoonmaakmiddel toevoegen.
Ook voor laminaat. Dank.

ina zei

Is dit nog een katblad of is het een schoonmaakblad geworden?

Annemieke zei

Wat een viespeuken! Wij hebben ooit ook een mat geprobeerd rondom de kattenbak, zodat het grind niet overal door het huis verspreid werd. Sprongen ze ook gewoon overheen.

Moon zei

Ik heb "last" van dezelfde kunst..zou het een nieuwe stroming zijn .....:-P

Anoniem zei

Ik las in het nieuwe grote schoonmaakblad over overheerlijke kookkunst: zuurkool met glühwein.

de redactie zei

En wie is u nu weer???

Frans zei

Ik. Maar voordat ik mijn naam intiepte floepte het bericht zomaar pardoes ineens weg. Alsof het door de tocht van tafel wegwaaide ofdat het door een plaaggeest werd weggeplukt, zeg maar.