Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 23 februari 2012

Vreemde krijgt voorlopige naam

Wij zien nog steeds regelmatig de Vreemde Zwarte voorbij komen, al is het vaak in grote haast. Vandaar dat wij ook niet in de gelegenheid waren om een betere foto van hem te maken dan de nevenstaande: u ziet de Boez rechts, links (achter het bosje) ziet u nog net het achterlijf van de Vreemde.
Maar goed, omdat deze Vreemde al een beetje vertrouwd begint te raken in ons straatbeeld, hebben wij hem voorlopig de naam gegeven van "Witte Tenen" (zie de achterpoot en het is u duidelijk waarom). Wij vonden dat u hiervan op de hoogte moest gebracht worden.

4 opmerkingen:

Frans zei

Mmm, er loopt hier ook vaak een zwarte vreemde met witte tenen voorbij. Een nieuwe. Ik begreep dat hij asiel heeft op de Minnegracht maar uit hoek Katbladstraat komt. Afgestaan door een mensmeisje.
Zou het kunnen dat hij soms terug gaat over de hoge brug H'gracht?

de redactie zei

Dat zou kunnen Frans, we hoorden al eerder van iemand die hem meende gezien te hebben in de buurt van de Zuidsingel. Heeft hij ook een wit vlekje op één bovenlip?

frans zei

Hoorde eerder van kat met wit, eerder van meisje van 13 met moes B & B uit Katbladbuurt, naam Donder of zo, opgenomen door iemand op de Minnebroers. Misschien gaat hij soms terug en is hij de nieuwe (oude) zwarte.

de redactie zei

Nee, die is niet uit de Katbladbuurt maar uit uw eigen buurt. En bovendien is Donder een poes die niet zover van huis gaat....