Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 26 februari 2012

Verdronken kat....

Zojuist kregen wij het bericht dat er uit de Haven een grote, rode, waarschijnlijk ongecastreerde kater is opgevist. Hij is vermoedelijk door verdrinking om het leven gekomen en moet langere tijd in het water hebben gelegen. Omtrent de identiteit van de kat is nog niets bekend, maar wij vrezen dat het hier een bekende van het LKB betreft.
De haarfabriek zal door de dierenambulance worden opgehaald en men zal proberen het mens van de kat op te sporen voor identificatie.
Mevrouw Katblad meende aan de hand van foto's de dode kat te herkennen, maar alleen de eigenaar kan daarover uitsluitsel geven.
Wij wachten vol spanning maar ook vervuld van droefheid af.
De Hoofdredacteur.

Zojuist kregen wij de bevestiging binnen: het is inderdaad Pincho (Bollewangen) die door mevrouw Aaf van "Kat Uit de Gracht" is opgedregd. Meer nieuws hierover volgt wanneer we op de redactie zijn bijgekomen van de schok.

10 opmerkingen:

Wilma zei

Ach, wat diep triest!
Plotseling is er een einde gekomen aan zijn "noodgedwongen" zwerftocht, al was hem dat toch op een andere manier gegunt.
Lieve BW, een goede reis naar de Regenboogbrug.

Anneloes zei

Nu, in ieder geval is er zekerheid over zijn lot. Pincho is vast met vreugde welkom geheten in de Echte-Kater-Hemel. Mens van Pincho gecondoleerd met dit verlies.

Akelein zei

O nee!!! Wat vreselijk! Ik word er helemaal naar van! Arme Pincho en arme mens(en) van Pincho! Heel veel sterkte!

ina zei

Aaaaach, wat triest!
Van harte sterkte gewenst met het gemis, mens van Pincho. Wij zullen hem ook missen.

Sabine zei

Wat een vreselijk bericht, ik werd er helmaal naar van.
Jullie waren al zo lang naar hem op zoek......
Hopelijk heeft hij niet lang geleden, je moet er niet aan denken. Rust zacht BW.

Sandrazz zei

ach gossie, het arme beest.

Hans zei

Arme BW! Wsl op te dun ijs gewaagd?
Hij is ondanks alles een belangrijk hoofdstuk van het Katblad, ik zal de verhalen over hem heel erg missen!Laat het een heel wijze les zijn voor de eigenaars van WW!

Jacq. zei

Wat een rot bericht!! Arme BW...Ik zal hem missen. Ik ben er ook naar van, bah!!!

Inge zei

R.I.P. Pincho.

Ik zal nooit vergeten hoe leuk je iedere dag kwam spelen met mijn buurpoesje (geholpen) vorig jaar. Echt fijn om te zien dat jullie zoveel plezier hadden.

@ Hans: Pincho was weken voor de ijstijd al verdwenen. Ik vrees dat hij de gracht ingejaagd is door 2 honden hier uit de buurt.

Frans zei

Goed werk Aaf !
Een heel bijzondere en uitzonderlijke actie van KUG-Leiden