Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 4 februari 2012

Snuiven, kauwen en pesten tegelijk!

Gisterenmiddag begon het in Leiden rond 12 uur te sneeuwen, niet tot verrassing van mevrouw K. maar wel tot die van onze haarfabrieken. De sneeuwpret van vorig jaar was natuurlijk allang vergeten (denken we - we weten het eigenlijk niet zeker), en er werd met veel belangstelling door de ramen gekeken door onze jongste "reporter" de Boez. Op dit moment had nog niemand de behoefte om naar buiten te gaan voor een inspectie.


Terwijl de fotograaf de Boez aan het kieken was, dook opeens het koppie van de Wams voor het raam op. Waarom was die kleine boef op pad gegaan? Ja, dat wilden wij graag weten en u vast ook wel, niet?
Laten we daarom snel verder kijken; wellicht krijgen we een antwoord op onze vraag!
De fotograaf liep dichter naar het raam toe, maar wel voorzichtig om de Wams niet te laten schrikken.

Ah, we hadden het kunnen weten: de Nepeta!
Maar als Wamy het ervoor over had om in dit barre weer helemaal naar de redactie te komen voor een paar snufjes Nepeta, dan moest hij wel erg verslaafd zijn, toch?!
Laten wij zijn vacht eens nader bestuderen, gewoon uit curiositeit....Zo, dat was niet mis. Helemaal vol sneeuw dus, want wij hebben helaas geen afdakje boven onze "qat-hangplek".
De Wams trok zich nergens wat van aan en probeerde nog wat groen tussen het wit vandaan te trekken.


Hij roerde wat in de plantenpot om de lekkerste blaadjes naar boven te krijgen en hield ondertussen de Boez (nog steeds in de vensterbank) in de gaten. (Of probeerde hem een beetje te treiteren, dat kan natuurlijk ook en ligt eigenlijk meer in de lijn der verwachtingen.)
Lukt het wel een beetje, Wams?
Wel, op die vraag kregen wij natuurlijk geen antwoord en Wamy rommelde, kauwde en snoof nog een poosje door.

Toen hij klaar was, kwam Wams op de vensterbank zitten om zich met zijn toilet bezig te houden. Hier was geen twijfel mogelijk: dit was gewoon even lekker Boezje pesten. Ja, "even", want toen Wams de sneeuw van zijn vacht had verwijderd ging hij er weer vandoor. Nee, wij weten niet waarheen hij ging of wat hij ging doen, maar in elk geval kan het niet anders of hij verkeerde in een aangename roes!
Nog een glaasje warme wijn, mevrouw K.?

2 opmerkingen:

katja zei

Niet te geloven he, dat die nepeta nog zo aantrekkelijk is midden in de winter...

ina zei

Een echte junk, die Wamy.