Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 20 februari 2012

Japekop wederom heldhaftig

Japekoppie heeft gisteren een vreemde kat uit de straat gejaagd. Niet door te meppen maar door hem hinderlijk te volgen zodat het slachtoffer helemaal knettergek van J. werd. Cera (op de tafel zittend) was getuige van het gebeuren. Samen met Oscar liep zij even later achter J. aan om hem bij te staan tijdens de uitzetting van de vreemde kat via de Steeg van Storm.
Op de foto ziet u Japekop in het midden, de vreemde staat links. Helaas konden wij geen tweede foto maken om de zwarte vreemde duidelijker in beeld te krijgen; de fotograaf was nog niet aangekleed en de haarfabrieken verplaatsten zich snel....
Vanochtend hoorden wij uit betrouwbare bron dat deze Vreemde al eerder in de Katbladstraat werd gespot, vechtend met Witte Wangen. De plukken vlogen daarbij in het rond, zo meldde de getuige ons. Het zou dus heel goed kunnen dat het hier om nog een ongecastreerde kater gaat, maar zeker weten doen wij dat dus weer eens niet. Uiteraard houden wij u op de hoogte omtrent verdere ontwikkelingen in deze zaak.

2 opmerkingen:

Inge zei

Hij lijkt op het ventje wat bij mij om de hoek woont, aan de Binnenoostsingel.
Ik ben hem al eens tegengekomen in de Ververstraat dus hij gaat redelijk ver van huis. Hij vecht hier in de buurt ook met andere katten.

ina zei

Zet'm op, Japie!