Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 29 februari 2012

Geen reden meer om te vluchten

Zwarte Gijs zat bij zijn voordeur wat te mijmeren toen wij (mevrouw K. en de Os) langskwamen. Natuurlijk stopte hij direct met zijn gepeins omdat hij Oscar in de gaten moest houden, dat spreekt vanzelf.
Achter hem, tegen de muur van zijn huis, ziet u de kale takken van de Blauwe Regen, en als u dit Katblad al wat langer leest, weet u dat deze takken helemaal tot het balkonnetje (zonder bodem maar met hek) reiken en dat Z.G. ze gebruikt om omhoog te klimmen. Niet dat hij via een balkondeur zijn huis binnen kan (die zijn meestal gesloten), maar in elk geval kan hij daar de aandacht van zijn mensen trekken opdat zij hem binnenlaten.
Maar nu zat hij dus te zitten en leek hij niet van plan om zijn kunsten aan ons te tonen.
Zwarte Gijs en Oscar zijn niet bepaald vijanden van elkaar, maar vrienden zijn het nu ook weer niet. Nu heeft Z.G. sowieso niet zoveel vrienden, behalve dan de mensen bij wie hij woont. Nee, Gijs is normaal gesproken helemaal niet aardig tegen andere haarfabrieken en zodoende zagen wij hem al meerdere keren ruzie maken, vechten, pesten of...... in de Blauwe Regen vluchten omdat hij zijn tegenstander had onderschat en razend had gemaakt! Want al is Gijs een pestkop, een echte held is hij niet.Tegen Storm, de Schrik van de Buurt nr. 1 (SvdB1) die alweer twee jaar geleden verhuisde, kon Z.G. niet op. Storm was de helft van Gijs, was zijn staart kwijtgeraakt waardoor hij nog kleiner leek, maar mepte evenzogoed zijn overbuurjongen (Gijs dus) de hele straat door (plukken vacht vlogen daarbij in het rond) totdat deze in paniek langs de Blauwe Regen naar zijn balkonnetje vluchtte om daar zeer ongemakkelijk in het hek te blijven hangen totdat Storm opgeduveld was. Dat kon soms erg lang duren, want Storm gaf niet zo snel op en had veel geduld.
Hetzelfde gebeurde als SvdB2, ene Bel de Franskat, opvolger dus van Storm, hem op de hielen zat.
Doch deze Bel kreeg na zijn vertrek nooit een echte opvolger, en is er dus geen dringende reden meer voor Gijs om langs de Blauwe R. naar boven  te vluchten. Fijn voor Zwarte Gijs natuurlijk, maar jammer voor de fotograaf, want Gijs hangend in dat balkonhekje leverde altijd erg mooie plaatjes op.....

1 opmerking:

Annemieke zei

Ah Storm en Bel! Dat waren nog eens tijden...