Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 februari 2012

Rake meppen

Vorige week kwam Gizmo even bij ons binnen om met het ding met het oplichtende balletje te spelen. Haar mens was namelijk bij mevrouw K. op bezoek, de Miss wenste niet in de barre koude op haar te wachten en kwam dus (erg brutaal) ook maar naar binnen.
Ondertussen is, zoals u kunt zien, de ring waarin het balletje rolt omgevormd tot een slang. Niet dat het de haarfabrieken wat uitmaakt, maar de twee losse onderdelen van het speelding slingeren nu tenminste niet meer los door de kamer, en dat vindt mevrouw K. erg prettig.
Op de foto ziet u Gizmo met de slang bezig, Oscar ligt vanaf de bank wat ongeïnteresseerd naar haar verrichtingen te kijken maar Cera kijkt vanaf de vloer wél belangstellend toe.


Gizmo had al snel door hoe het apparaat werkte en gaf het balletje een flink aantal rake meppen. Het was maar goed dat de Boez boven een dutje lag te doen; hij deelt zijn speelgoed namelijk niet graag en zou zich niet bepaald gastvrij hebben gedragen.


Toen Japekoppie kwam kijken (u ziet hem achter de glazen tafel) wat er allemaal in onze huiskamer gebeurde, stopte Gizmo met het spel. Niet uit beleefdheid maar omdat Japie niet graag bezoek ontvangt en dat duidelijk liet merken. Wij hoorden zelfs wat gegrom, maar het kan best zijn dat Gizmo dat voortbracht omdat zij zich niet meer welkom voelde.


Na een kleine pauze ging Miss Gizz echter weer achter het balletje aan en slaagde erin haar kritische toeschouwers te negeren.
Nee, Miss Gizz is zeer beslist niet voor de poes!

1 opmerking:

Annemieke zei

het is ook een geweldig speeltje!