Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 21 februari 2012

Kort nieuws: geheimzinnig virus op redactie?

Vanmiddag zijn wij met mevrouw Troy bij de dierenarts geweest omdat zij al een aantal dagen braakte, niet meer at en zich verschool onder het logeerbed. Gisteren had zij nog een kleine opleving, at zelfs een klein hapje en zodoende dacht mevrouw K. dat ze aan de beterende hand (of poot zo u wilt) was, maar het eten kwam er even later toch weer uit.
Wel, de dierenarts (een vervanger) zag in het digitale dossier dat T. Troy in augustus nog was onderzocht op mogelijke afwijkingen in het bloed, en koos daarom nu in eerste instantie voor het bestrijden van de symptomen, vooral ook nadat mevrouw K. verteld had dat ondertussen alle reporters hun eten (ontbijt/diner) nauwelijks aanraken en Cera eveneens gisteravond was gestart met braken (op de bak!). Wij dachten nog dat dit misschien wel toeval was, maar de dierenarts opperde dat hier sprake kan zijn van één of ander virus....
Mevrouw Troy werd (uiteraard onder fel protest) onderzocht, had geen koorts en geen verstopping, en kreeg een injectie om de eetlust op te wekken en de misselijkheid tegen te gaan. Mocht dit alles niet helpen dan moeten wij uiteraard met haar terugkomen. En zo nodig komen wij dan ook met Cera en Japekoppie.
Ondertussen houden wij natuurlijk alle reporters goed in de gaten en hebben kunnen constateren dat Oscar en de Boez af en toe wel wat brokjes eten, in tegenstelling tot de drie oudsten.
Mevrouw Troy weegt nog maar 3.1 kilo. Wij hopen dat zij (en de andere "oudjes") snel zullen herstellen.

9 opmerkingen:

Jacq. zei

De beschrijving lijkt op dat wat mijn blafbeest heeft gehad en dat bleek een virus te zijn (zei de dierenarts). Mijn 2 haarfabrieken hebben het niet (gelukkig!). Hopelijk knapt Troy snel op en zo ook de andere 2!!

ina zei

Misschien besmet door Mw. Katblad?

Frans zei

Veel infecties zijn specifiek.
Mag je blafbeesten zomaar vergelijken met mauwschepsels ?

Frans zei

Heer Jacq. zei het zelf al (zeg maar): zijn haarfabrikanten hebben het niet. Dat wat die luide blafdemonen hebben, hebben zijn poesenengelen juist dus weer niet.
Zo'n griep van Mw. Katblad kan dan ook evenzo niet overslaan op de muizenvangers, wil ik maar zeggen.
Wel dat rouw, depressie, liefdesverdriet en dies zij meer overslaan van mens op kat. Dat weer wel eigenlijk, zeg maar.

de redactie zei

Jacq. staat voor Jacqueline, meneer Frans. Kleinigheid, maar toch....

Frans zei

Oh sorry mevrouw Katkrant.
Ik biedt 100 maal nee duizendmaal mijn excuses aan. Voor de veiligheid ga ik over Mens !

Jacq. zei

Ja, MEVROUW Frans...O sorry, MENS Frans, je hebt gelijk dat een virus verschilt tussen hond en kat. Maar ik vind het gewoon frappant dat mijn lieve hondje van 15 jaar oud precies dezelfde kenmerken van ziekte had een week geleden als Troy nu heeft. En dat zij dus (ook) een virus bleek te hebben.

Moon zei

Beterschap met alle lieverds!

ina zei

Mijn reactie was eigenlijk bedoeld als grapje..