Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 12 februari 2012

Quasimodo?

Niet alle haarfabrieken zijn even blij met de aanwezigheid van rondzwervende kater Witte Wangen, en er zijn er die vrezen of verafschuwen hem zelfs.
(Op de foto WW bij de redactietafel, met dikke staart, maar die heeft hij standaard en is dus niet ontstaan door boosheid o.i.d.)


Wel, wat Gizmo van WW vindt weten wij niet, maar in elk geval besloot zij op de schouders te klimmen van haar mens, zoals u op nevenstaande foto kunt zien. (Die schouder schijnt een favoriete plek van Miss Gizz te zijn maar gelukkig weegt zij niet veel.....)
Het mens besloot Giz vervolgens op de schouder mee naar huis te nemen, maar haar tred was niet bepaald elegant te noemen; ze deed ons een beetje denken aan de klokkenluider van de Notre Dame, u kent hem vast wel.
Wij zagen nog net hoe Gizmo een eindje verderop besefte dat dit niet de meest vlotte manier was om thuis te komen, en vanaf de schouder van haar mens op een tafel sprong. Het kan natuurlijk ook zijn dat MaGiz last kreeg van een aantal zeer belangrijke spieren en haar zwarte Miss gebood om weer op haar eigen vier poten te gaan staan, dat hebben wij verder niet vernomen. In elk geval liepen ze getweeën soepeltjes verder en werden voor zover wij konden zien niet gevolgd door Witte Wangen.
(Ook Oscar keek hen na, u ziet hem linksonder met zijn achterste op de bevroren sneeuw zitten.)

1 opmerking:

Annemieke zei

Haha, wat een grappig gezicht die Gizmo op de schouder van haar mens.