Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 14 februari 2012

Breedste kop

In het afgelopen weekend kwam WW (Witte Wangen) nog even bij ons langs. Hij kermde even zeer kort en kwam vervolgens zo dichtbij ons raam zitten dat wij zijn snor en wenkbrauwen goed konden bestuderen.
Wij (van de redactie) denken nu dat WW zich erg graag wil opgeven voor de verkiezing "meest markante wenkbrauwen", omdat we het over zijn snor al hadden gehad en die haalt het volgens mevrouw Ina niet bij het fraai gespikkelde exemplaar van Igor.
Maar nu Bollewangen (BW oftewel Pincho) helaas nog steeds wordt vermist, kan het ook zijn dat WW wil gaan voor "de breedste kop", en hij lijkt ons een goede kanshebber. We vrezen dat we een heel druk voorjaar met vele verkiezingen krijgen, dus maakt uw borst maar vast nat want u zult daarover nog vele keren moeten (mogen) lezen!
WW heeft zich vandaag niet laten zien; het kan zomaar zijn dat hij veel tijd kwijt is met het oppoetsen van zijn voelsprieten.

10 opmerkingen:

Inge zei

Hij kijkt wel een beetje droevig.

Hans zei

Je bent heel mooi WW!

ina zei

Zijn wenkbrauwen zijn inderdaad erg mooi en de wedstrijd breedste kop gaat hij zeker winnen. WW komt overigens tegenwoordig 's nachts bij ons op het balkon jammeren, ook als het regent dat het giet, het arme dier. Ik hoop dat zijn mensen hem snel laten helpen.

Frans zei

Tis dat WW en BW samen op de foto staan, anders zou je gaan geloven dat WW een evenzo blaffende reïncarnatie is van BW.

mw. Katblad zei

Wij vonden het al heerlijk stil geworden bij ons achter!

Frans zei

U mag hem wel richting afhaalsiamees sturen. Ook voor heilzame telephatiese wellnesstherapie.
Ten slotte zijn daardoor alle mensproblemen met BW evenzo in het oneindige niets opgelost.

ina zei

@Frans: Is BW ook in dat niets verdwenen? Dat wens ik WW nou ook weer niet toe.

Frans zei

@Ina: Mevrouw Katblad zei inderdaad doe geen uitspraken over het eeuwige niets voordat we met zekerheid weten dat Pincho wijlen is.
Maar het gegeven dat BW plotseling van gedrag veranderd en verdwenen is en ook dat Heer Tatu, zijn katermens 'm niet meer gezien heeft doet vermoeden dat hij pleite is uit dit tijdelijke bestaan.
Ik heb een gedegen biologiese gedragswetenschappelijke opleiding om te mogen veronderstellen dat BW op zijn oude dag niet zomaar op de bonnevooi een ander territor heeft uitgezocht. Dat WW in het oneindige niets zoude mogen verdwijnen hebt u mij niet horen zeggen.

de hoofdredacteur zei

Heer Frans leest het Katblad nog niet zo lang (helaas voor hem) en weet dus ook nog niet hoe "verdwijningen" van haarfabrieken zeer gevoelige snaren kunnen raken. Maar hij kent ook nog niet de nuchterheid en humor van Mevrouw Ina (naast haar liefde voor haar haarfabrieken uiteraard).
Gelukkig hebben wij van het Katblad nog niet meegemaakt dat één van onze haarfabrieken opging in het niets, hoewel daar bijna sprake van was toen vorig jaar de Boez een week zoek en mevrouw K. de wanhoop nabij was. Het was zelfs zo erg dat zij aandacht besteedde aan een (ongevraagd maar toegestuurd) advies van een helderziende. Zo bespioneerden wij met een groepje lezers menig smidse, pottenbakkerij en pizzeria, omdat de Boez het ergens heel warm en donker zat te hebben en daar weg wilde, volgens de helderziende. Hij zou zijn ontvoerd om muizen te vangen. In een ouderwetse bestelauto nog wel.
Enfin, we vonden ons ventje Manitou-zij-dank na acht dagen in de garage schuin tegenover de redactie. Doodsbang maar nog levend. Zo vreemd kan het dus gaan...
Daar BW niet gechipt was en ook niet gevonden, is alles nog mogelijk. Hij was zo te zien in goede conditie, zag er niet ziek uit en at blijkbaar nog met veel smaak(siamese)hapjes).
Misschien zullen wij wel nooit aan de weet komen wat er met hem is gebeurd....
En dat geldt ook voor Boris (Zorro) van Ina, Snoesje (dochter van Cera), Lucifer (van Trix)en de vele anderen die ook zomaar verdwenen.
Later daarover meer....

ina zei

Onze eerste Lotje was ook plotseling verdwenen, evenals ons lapje Miepje, maar dat was lang voor het ontstaan van het katblad.