Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 2 februari 2012

Super rugzak...

Toen mevrouw Katja (onze bijlage-redacteur) laatst bij ons op bezoek was, had zij een zeer fraaie rugzak bij zich. Maar er bleek ook een luchtje aan te zitten, teminste, gezien dus het vreemde gedrag van Cera. Zij onderzocht namelijk de rugzak met wel zeer grote interesse en bovendien erg nauwkeurig en gretig.

Cera rolde zelfs met haar ogen en liet diverse keren haar tanden zien tijdens het snuffelen (normaal gesproken trekt ze nooit van die rare bekken), maar hoe zij ook haar best deed, zij kon helaas geen opening vinden, de tas was zorgvuldig afgesloten.

Wij vinden dit natuurlijk allemaal zeer verdacht en vragen ons af wat mevrouw Katja in deze tas vervoert of heeft vervoerd. Uit beleefdheid vroegen wij het haar niet, maar een volgende keer zullen wij haar beslist niet sparen en derhalve ter verantwoording roepen.
Want: handelt mevrouw Katja misschien in een geheimzinnig kattenkruid zonder dat wij daarvan af weten? Of is zij wellicht valeriaan-koerierster? Je weet het maar nooit, toch?

Wel, in elk geval kunnen wij Cera (als zij te dik is geworden voor model of te oud en slecht ter been voor het reporterswerk) altijd nog inzetten als snuffelkat bij de douane op Schiphol. Wij gaan binnenkort alvast maar eens informeren wat dat schokt; de brokjes worden immers de laatste tijd ook alsmaar duurder....

2 opmerkingen:

ina zei

Cera opent haar bekje om beter te kunnen ruiken; katten hebben ook een reukorgaantje in hun bek, leeuwen hebben dat ook.

katja zei

Mijn naam is haas...

Maar wel leuke foto's van Cera!